Orientační nabídka


 

Inovační centrum Ústeckého kraje hostilo 11. ročník konference Energetické fórum Ústeckého kraje

V Inovačním centru Ústeckého kraje se 21. října 2021 konal již 11. ročník konference Energetické fórum Ústeckého kraje. Krajská fóra, z nichž právě to energetické je fórem nejstarším, jsou unikátním projektem kraje sloužícím jako diskusní platforma nad různými aktuálními tématy pro veřejnou samosprávu, zájmové organizace i odbornou veřejnost.
Tisková zpráva ze dne 21. října 2021
q
 

 
 
Mottem letošního Energetického fóra Ústeckého kraje byla „Energetika v nových souvislostech“. Fórum otevřelo mnoho aktuálních otázek souvisejících s energetikou, jejím směřováním, transformací i výhledem do budoucna. Fóra se zúčastnili odborníci ze sféry energetiky a průmyslu, představitelé samospráv i ústředních orgánů státní správy.

Fórum zahájili 1. náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje Lubomíra Mejstříková a prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. „Zásoby tradičních energetických surovin se tenčí, existuje stále větší společenský požadavek a tlak na neustálé zpřísňování opatření na ochranu přírody a klimatu, globální společenský i technologický vývoj přináší nová témata. To vše znamená nevyhnutelnou proměnu Ústeckého kraje a je naší zásadní odpovědností přijmout tyto změny a činit kroky, které vytvoří pro budoucí generace co nejlepší podmínky pro život v našem regionu“, pronesla 1. náměstkyně hejtmana při svém úvodním slovu.

Konference byla rozdělena do čtyřech bloků. První blok se věnoval současnému stavu a reálnému naplňování Státní energetické koncepce České republiky a současně fenoménu dekarbonizace. Druhý blok se zabýval energetickými výrobci a distributory a otevřel témata související s ekologizací regionu, transformací lomu ČSA a přechodem na moderní energetiku. Třetí blok byl zaměřený na energetiku v souvislosti s ochranou přírody a krajiny v rámci Ústeckého kraje. Poslední, čtvrtý, blok otevřel v závěru konference problematiku energetických odpadů a jejich úložišť.

Osobní záštitu nad akcí převzal ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček a prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. Pořadatelem fóra byl Ústecký kraj, odborným a organizačním garantem konference byla již tradičně Okresní hospodářská komora Most.

b
Energetického fóra se za Ústecký kraj zúčastnily 1. náměstkyně hejtmana Lubomíra Mejstříková (vlevo) a radní Iva Dvořáková (vpravo)

c
Lubomíra Mejstříková pronesla úvodní slovo při zahájení fóra

q
Prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý

q
Fóra se zúčastnili zástupci veřejné samosprávy i odborná veřejnost

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 21.10.2021 / 21.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém