Orientační nabídka


 

Investice za miliony vylepší zázemí krajských školských zařízení

Většina dětí si v létě na svou školu ani nevzpomene. To ovšem neplatí pro Ústecký kraj. V průběhu prázdnin totiž vrcholí investiční akce do školských zařízení v majetku kraje. Investice za desítky milionů korun zahrnuly výměny oken, dveří, opravy fasád, rekonstrukce elektroinstalací nebo zlepšení přilehlých venkovních prostor budov.
Tisková zpráva z 8. srpna 2023
Výměna oken budovy Gymnázia a Střední průmyslové školy Duchcov
 

 
 
„Ústecký kraj se snaží v letošním roce o rekonstrukci objektů několika školských zařízení. Pěkné a funkční zázemí je zásadní pro kvalitní vzdělávání našich dětí. Rekonstrukce také přispějí ke snížení nákladů na provoz budov. Ušetřené peníze bude možné dále využívat k dalšímu rozvoji krajských institucí, které slouží nejen dětem, ale i široké veřejnosti,“ přiblížil důvody investic Tomáš Rieger, radní pro oblast majetku a investic.
  
Například výměna oken a dveří na Gymnáziu a Střední průmyslové škole Duchcov patřila ke složitějším akcím. Budova školy je památkově chráněná, což vyžaduje složitější administrativu spojenou se stavebními zásahy. Nová okna a dveře svými rozměry odpovídají původním. Nová okna jsou však kastlového typu a jsou opatřena izolačním dvojsklem na vnějších křídlech, což přispěje ke snížení energetické náročnosti objektu. Celková výše investice činila 27 277 388,14 korun.

O něco snazší bylo odizolování a oprava fasády budovy Dětského domova a Školní jídelny Tuchlov, která zahrnovala i sanační opatření. Investice 17 408 130,04 korun přinese nejen energetickou úsporu, ale zejména významné zlepšení prostředí pro děti využívající toto zařízení.
 
„V srpnu dojde ještě k finalizaci prací na elektroinstalacích v budově Vyšší odborné školy ekonomické, sociální a zdravotnické, Obchodní akademie, Střední pedagogické školy a Střední zdravotnické školy v Mostě. Už před létem se podařilo dokončit výměnu vnitřních instalací a rekonstrukci zdravotně technického zázemí na Střední škole obchodu, řemesel, služeb a Základní škole v Ústí nad Labem. V Ústí nad Labem také zdárně skončila oprava venkovních ploch a oplocení na Speciální základní škole, Mateřské škole a Praktické škole,“ doplnil Tomáš Rieger přehled investic.

Rekonstrukce dveří budovy Gymnázia a Střední průmyslové školy Duchcov
Obměna dveří budovy Gymnázia a Střední průmyslové školy Duchcov

Výměna oken na budově Gymnázia a Střední průmyslové školy Duchcov
Výměna oken na budově Gymnázia a Střední průmyslové školy Duchcov

Opravená fasáda budovy Dětského domova a Školní jídelny Tuchlov

Opravená fasáda budovy Dětského domova a Školní jídelny Tuchlov  

Podoba budovy před opravou
Podoba budovy před opravou
 

Budova Dětského domova a Školní jídelny Tuchlov se po opravě rozzářila
Budova Dětského domova a Školní jídelny Tuchlov se po opravě rozzářila
 

Stav před opravou
Stav před opravou

 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 8.8.2023 / 8.8.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém