Orientační nabídka


 

Jak ušetřit na energiích se zástupci obcí a měst dozvěděli na workshopu Ústeckého kraje

Přehled aktuálních dotačních možností v oblasti energetických úspor a obnovitelných zdrojů energie, představení typů strategických a jiných dokumentů pro přípravu kvalitních projektů obcí a měst, legislativní povinnosti obcí dle zákona č. 406/2000 Sb. nebo příklady dobré praxe řešení v oblasti obnovitelných zdrojů energií, energetické chudoby či revitalizace brownfields, to všechno přinesl svým posluchačům dnešní workshop pořádaný Ústeckým krajem a Energetickým centrem Ústeckého kraje.
Tisková zpráva z 30. ledna 2024
1
 

 
 
„Úspory v oblasti energií za pomoci chytrých investic jsou pro obce a města důležité téma, protože ušetřené finance mohou využít k jiným účelům. Jejich zástupci se mohou obracet na Energetické centrum Ústeckého kraje, kde naleznou podporu ohledně svých záměrů na energetické projekty i poradenství v rovině žádostí o finance z různých zdrojů,“ řekl radní Ústeckého kraje pro oblast finanční Jan Růžička, který workshop zahájil.
 
V tomto směru se účastníci dozvěděli podrobnosti o možnostech využití zdrojů z Operačního programu Životní prostředí (OPŽP), programu Nová zelená úsporám, Modernizačního fondu a Operačního programu Spravedlivá transformace (OPST), ze kterého Ústecký kraj poskytuje dotace na přípravu projektů. Dále se seznámili s charakterem důležitých dokumentů, jako je místní energetická koncepce, energetický management, energetické audity či projektová dokumentace. Energetické centrum Ústeckého kraje představilo krajský energetický management, budování sítě veřejných energetiků a konkrétní nabídku spolupráce a poradenství pro města a obce v Ústeckém kraji. Workshop doplnily příklady dobré praxe a na jeho závěr proběhla diskuze. 

Radní Jan Růžička zahajuje workshop
Radní Jan Růžička zahajuje workshop

 


 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 30.1.2024 / 30.1.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém