Orientační nabídka


 

Jaké budou strategické projekty OPST?

V prostorách ICUK proběhlo společné setkání zástupců Ústeckého kraje, Ministerstva životního prostředí, Státního fondu životního prostředí a nositelů strategických projektů podaných do Operačního programu Spravedlivá transformace.
Tisková zpráva ze dne 1. března 2024
Operační program Spravedlivá transformace
 

 
 
V rámci setkání prezentovali jednotliví nositelé své projekty a jejich připravenost. Postupně je bude také projednávat Regionální stálá konference, finální rozhodnutí o přidělení dotace případně její výši je pak na řídícím orgánu, tedy Ministerstvu životního prostředí.

„Strategických projektů bylo nakonec podáno devět a jejich nositelé představují široké spektrum zástupců regionu, od veřejné správy přes univerzitu až po podnikatele a velké společnosti. V tuto chvíli je na každém z předkladatelů, aby svůj projekt obájil a získal dotaci. Děkuji jim za práci, kterou na přípravě projektů odvedli. Ústecký kraj je připravený ke spolupráci a zároveň již vyhlásil a připravuje další řadu tematických výzev s dopadem do celého kraje,“ upřesnila radní Iva Dvořáková.

Již 12. března bude Regionální stálá konference projednávat dva projekty, a to RUR a Synergis. O přidělení dotace by měl řídící orgán rozhodnout v prvním pololetí tohoto roku.

Operační program Spravedlivá transformace má za cíl kompenzovat dotčeným krajům odchod od těžby uhlí a zajistit konkurenceschopnost s důrazem na čistou energii a moderní technologie.

Radní pro spravedlivou transformaci Iva Dvořáková na zahájení setkání
Radní pro spravedlivou transformaci Iva Dvořáková (vlevo) na zahájení setkání

Strategické projekty Ústeckého kraje
Strategické projekty Ústeckého kraje

 

 



 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 1.3.2024 / 1.3.2024 | Zveřejnit od: 1.3.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém