Orientační nabídka


 

Jakou možnost mají zaměstnanci krajského úřadu dodržovat pitný režim?

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Deníky Bohemia (Karel Lapáček)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ Deníků Bohemia (Karel Lapáček) ze dne  1. 2. 2005

 

Dotaz (v původním znění):

1. Jakou možnost mají zaměstnanci krajského úřadu dodržovat pitný režim?

2. Jsou zaměstnancům krajského úřadu k dispozici stojany s barely s pitnou vodou? Kolik? Bylo na jejich dodavatele vypsáno výběrové řízení? Kdo v konkurzu uspěl? Kolik pitné vody spotřebují úředníci ročně? Jaké jsou roční náklady na spotřebu pitné vody?

3. Dostávají úředníci kávu na občerstvení? Kolik se jí ročně spotřebuje? Mají ji úředníci i pro vlastní potřebu? Kdo je dodavatelem, případně o jakou značku se jedná? Bylo na dodavatele/značku vypsáno výběrové řízení? Jaké jsou roční náklady na kávu spotřebovanou na krajském úřadu? Kolik je na úřadu kávovarů?

4. Dostávají úředníci sušenky na občerstvení? Kolik se jich ročně spotřebuje (myšleno balení)?  Můžou mít úředníci sušenky i pro vlastní potřebu? Kdo je dodavatelem, případně o jakou značku sušenek se jedná? Bylo na dodavatele/značku vypsáno výběrové řízení? Jaké jsou roční náklady na sušenky spotřebované na krajském úřadu?

 

Odpověď:    

Ad 1. Na každém patře jsou barely s pitnou vodou a v budově také dva automaty na teplé nápoje. Kromě toho je v přízemí budovy bufet.

Ad 2. Ano, v obou budovách krajského úřadu je celkem umístěno 15 stojanů. Na dodávku vody krajský úřad nevypisoval výběrové řízení. V loňském roce bylo spotřebováno přibližně 1000 zásobníků vody (jeden zásobník má obsah 18,9 litru). Je nutné připomenout, že stojany s pitnou vodou nevyužívají jen zaměstnanci úřadu, ale ve velké míře slouží také návštěvníkům. Náklady na pitnou vodu ve stojanech byly v loňském roce přibližně 100 000 korun. V letošním roce se předpokládá výrazné snížení této sumy, vzhledem ke změně v cyklu doplňování stojanů.

Ad 3. Ne. Nakoupená káva se vaří pouze návštěvám u jednotlivých politiků, není pro osobní potřebu úředníků. Používáme různé značky káv dle nabídky v běžné obchodní síti, nekupujeme žádné luxusní druhy, pouze běžnou kávu, výběrové řízení na dodavatele kávy jsme nedělali. Vyčíslení ročních  nákladů na kávu (též sušenky a jiné drobné nákupy) znamená dohledání jednotlivých nákupů v účetních dokladech za uplynulý rok, tuto informaci nemůžeme poskytnout zároveň s těmito odpověďmi, na dohledání v takovém množství dokladů je třeba čas. Krajský úřad je vybaven 17 kávovary (překapávači) a třemi automaty na presso.

Ad 4. Nedostávají, proč by měli dostávat? Spotřeba sušenek a náklady na ně – viz spotřeba kávy. Výběr sušenek – viz výběr kávy, tedy dle nabídky v běžné obchodní síti. 

 

Obecně lze říci, že káva a sušenky jsou určeny pouze pro občerstvení návštěv, nakupují se standardní značky a žádné luxusní zboží. Občerstvení je střídmé.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.2.2005 / 17.7.2006 | Zveřejnit do: 31.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém