Orientační nabídka


 

Jednání s univerzitou o další součinnosti

11
Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a radní pro oblast školství Petr Jakubec se setkali s rektorem Univerzity J. E. Purkyně René Wokounem a kvestrokou UJEP Janou Janákovou.
 

 
 

René Wokoun informoval hejtmanku o postupu výstavby univerzitního kampusu včetně záměru zlepšení dopravní obslužnosti areálu v budoucnu. „V současnosti jsou ve výstavbě nebo přípravě tři důležité stavby, které ještě dále kampus promění,“ uvedl rektor. „Po dokončení rekonstrukcí pavilonů a budov máme záměr sestěhování několika fakult právě do kampusu,“ dodal René Wokoun.

Podle záměrů UJEP by v části kampusu mohla vzniknout i malá botanická zahrada. Jednou z nejdůležitějších akcí je nyní výstavba multifunkčního centra, kam by se měl po jeho dokončení stěhovat i rektorát.

„Zkoncentrování univerzity do kampusu je logický krok,“ hodnotila záměr Jana Vaňhová. „I na vysokých školách lze očekávat reálný úbytek studentů, protože v rámci demografického vývoje očekáváme i pokles počtu žáků a maturantů v našich středních školách,“ uvedla hejtmanka. Vedení kraje i univerzity spatřuje do budoucna jako užitečnou ještě užší součinnost středních škol a fakult.

Takové možnosti jsou například mezi technicky zaměřenými střeními školami a Fakultou výrobních technologií. „Byli bychom potěšeni, kdyby se Fakulta výrobních technologií dále rozvíjela a zatraktivnila nabídku studia,“ komentoval radní Petr Jakubec. „Rostoucí zájem o technické vysokoškolské studium ze strany průmyslových podniků vítám a kraj bude univerzitu v rozšiřování studia technických oborů podporovat,“ uzavřel Petr Jakubec.

 

1

Zleva: Radní Petr Jakubec, hejtmanka Jana Vaňhová, kvestorka Jana Janáková a rektor UJEP René Wokoun

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 19.7.2011 / 19.7.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém