Orientační nabídka


 

Jednání se stěžovatelem T.Rotterem, který neumožnil ŘSD dokončení stavby protihlukové zdi

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Mladou frontu Dnes
 

 
 

Odpověď pro DNES

ze dne 5.9.2003

 

Krajský úřad Ústeckého kraje dnes (5.9.2003) uspořádal setkání k problémům, spojeným s investiční akcí „Zkapacitnění silnice I/13 Chánov – Bílina stavba 2b.“ Schůzky se zúčastnili zástupci Krajského úřadu Ústeckého kraje, Ředitelství silnic a dálnic ČR a stěžovatel Tomáš Rotter, který od doby vydání stavebního povolení v únoru loňského roku neumožnil stavebníkovi dokončení stavby protihlukové zdi, zasahující částečně do jeho pozemků. Uskutečnila se celkem dvě jednání. V prvním byl Tomáš Rotter informován o zahájení správního řízení ve věci strpění provedení prací na stavbě protihlukové zdi na podkladě zákona o pozemních komunikacích. Během tohoto jednání vznesl námitku na podjatost pracovnice Krajského úřadu Ústeckého kraje ing. Aleny Filípkové. Tato námitka bude náležitě prošetřena, ovšem bez ohledu na výsledek bude po zjišťování vydáno rozhodnutí, které ŘSD ČR umožní dokončení stavby sporného úseku protihlukové zdi.

V druhém jednání byl z iniciativy Krajského úřadu Ústeckého kraje a ŘSD ČR projednáván postup možné nápravy škod na majetku Tomáše Rottera. V době provádění stavebních prací prokazatelně došlo ke vzniku trhlin ve vnitřní omítce skladu a výrobny pohřebního zboží v jeho vlastnictví. ŘSD panu Rotterovi opakovaně předložilo dvě nabídky obsahující nápravu škod, ale vlastník je odmítl s tím, že poškozeny byly dvě stavby, jak provozovna, tak i sousedící rodinný domek. Dodal, že do 14 dnů oznámí, do jaké doby předloží odborné statické posouzení obou staveb.

Povolení se stavbě „Zkapacitnění silnice I/13 Chánov – Bílina stavba 2b“ vydal Krajský úřad Ústeckého kraje 27.2.2002, s tím, že jeho součástí je i výstavba protihlukové stěny. Povolení s platností do 31.12.2003 bylo vydáno poté, kdy stavebník, Ředitelství silnic a dálnic ČR, uzavřel s vlastníkem pozemku dotčeného stavbou zdi (p.Rotterem) smlouvu o budoucí smlouvě kupní.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.9.2003 / 6.10.2003 | Zveřejnit od-do: 5.9.2003-5.10.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém