Orientační nabídka


 

Jiří Šulc: Chci být o problematice zaměstnanosti průběžně informovaný

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc: Chci být o problematice zaměstnanosti průběžně informovaný
Hejtman Ústeckého kraje přijal ředitele Úřadů práce, s nimiž hovořil o problematice nezaměstnanosti v regionu. V průběhu jednání předali ředitelé, u příležitosti 15. výročí trvání tohoto úřadu v ČR, hejtmanovi dárek v podobě symbolického razítka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 15.11. 2005

 

Jiří Šulc: Chci být o problematice zaměstnanosti průběžně informovaný

 

„S řediteli úřadů práce v Ústeckém kraji se setkávám pravidelně po půl roce. Třebaže kraji nepodléhají, chci být v obraze a dobře informovaný o tom, jak vypadá aktuální situace v nezaměstnanosti. Jsem snad jediný hejtman, který toto dělá, ale já osobně s tím problém nemám. Myslím si totiž, že je to záležitost velice důležitá,“ řekl hejtman Jiří Šulc na úvod jednání s vrcholovými manažery úřadů práce.

   V diskusi pak společně hovořili o aktuální situaci na trhu práce, jak se v jednotlivých regionech kraje daří vytvářet pracovní místa v rámci aktivní politiky zaměstnanosti (APZ). K poslednímu dni října letošního roku vytvořil okres Děčín k uvedenému datu v rámci APZ  1275 míst, Ústí nad Labem 1092, Most 1009, Chomutov 958, Litoměřice  857, Teplice 673 a Louny 583. V nezaměstnanosti zůstává na tom nejhůře okres Most, následovaný Chomutovem a na třením místě je okres Děčín. K 31. 10. 2005 bylo v Ústeckém kraji bez práce celkem 68 763 lidí, z toho je víc než polovina žen a 5 191 absolventů. (přičemž stále zůstávalo 2 880 míst volných).  Ředitelé úřadů práce informovali Jiřího Šulce také o projektech, které mohou tuto nepříznivou situaci řešit. Mezi nástroji jsou kupříkladu evropské sociální fondy.

„Jsem pochopitelně rád, že začínají fungovat. Je v nich hodně peněz a nevyužít je by bylo hřích. Vybrat se musí,“ konstatovat hejtman. Zastává ale názor, že ten, kdo programově odmítá pomoc úřadů práce, práci se vyhýbá a nemá zájem o nabízené možnosti by měl být z evidence vyřazen. „Takový člověk by měl zůstat na existenčním minimu,“ míní hejtman. Představitele úřadů práce zajímaly také aktuální problémy, které mají, anebo v blízké budoucnosti mohou mít vliv na zaměstnanost obyvatel severozápadních Čech. Mezi ně patří také dostavba dálnice D8 nebo strategická průmyslová zóna Triangle. Míru nezaměstnanosti rovněž podle nich ovlivňují zahraniční investoři a jejich dodavatelé, kteří již Ústeckém kraji působí.Například podle vyjádření chomutovského ředitele ÚP nastává nyní boom především v kovo oborech, technice a strojírenství. O rekvalifikační kurzy je proto ze strany žadatelů značný zájem a také jejich uplatnitelnost je na Chomutovsku  v současnosti stoprocentní. Hejtman Jiří Šulc v debatě připomenul ředitelům, aby při uspokojování uchazečů o práci měli také více na zřeteli spolupráci  s Univerzitou J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a při realizaci projektů pamatovali i na přeshraniční spolupráci.

V průběhu jednání předali zástupci úřadů práce hejtmanovi symbolický dárek v podobě velkého razítka, které představiteli kraje věnovali u příležitosti 15. výročí trvání tohoto úřadu. Na závěr se  společně dohodli, že taková setkání jsou pro obě strany užitečná a budou v nich pokračovat i v příštím roce.“ Asi by bylo lepší nesedět tady v kanceláři, ale vidět a hovořit o problémech nebo tom, co se podařilo, přímo v terénu. Napříště to připravte, společný čas určitě najdeme,“ slíbil hejtman ředitelům úřadů práce.

 

Vydala: Mgr. Romana ŽATECKÁ, tisková mluvčí Ústeckého kraje

              tel. 475 657 720, 603 192 631

              e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Jiří Šulc: Chci být o problematice zaměstnanosti průběžně informovaný

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 15.11.2005 / 15.11.2005 | Zveřejnit od-do: 15.11.2005-15.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém