Orientační nabídka


 

Jiří Šulc navrhuje ministerstvu dopravy ČR odklad zpoplatnění silnice I/63

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc navrhuje ministerstvu dopravy ČR odklad zpoplatnění silnice I/63
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc požádal ministra dopravy ČR Aleše Řebíčka o odklad plánovaného zpoplatnění rychlostní komunikace R 63. Jedná se o přibližně 6,5 km silnice v úseku Teplice - Řehlovice, kde se komunikace napojuje na nově provozovaný úsek dálnice D8 směrem ke státní hranici se SRN.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 3. 4. 2007

 

Jiří Šulc navrhuje ministerstvu dopravy ČR odklad zpoplatnění silnice I/63

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc požádal ministra dopravy ČR Aleše Řebíčka o odklad plánovaného zpoplatnění rychlostní komunikace R 63. Jedná se o přibližně 6,5 km silnice v úseku Teplice – Řehlovice, kde se komunikace napojuje na nově provozovaný úsek dálnice D8 směrem ke státní hranici se SRN.

Hejtman v dopise konstatoval, že již nebrání zpoplatnění silnice R 63. „Využívání rychlostní komunikace R 63 bez poplatku, po zpoplatnění navazujícího úseku od Řehlovic na státní hranici ČR/SRN, ztratilo původní význam nezpoplatněného rychlostního spojení Teplice - Ústí nad Labem. Z těchto důvodů souhlasíme se zpoplatněním rychlostní komunikace R 63, avšak až po dokončení oprav povrchů této komunikace, které nebyly koncem loňského roku dokončeny, neboť komunikace je značně poškozená,“ napsal ministru Řebíčkovi hejtman Jiří Šulc, který již v únoru 2007 požádal Michala Halu, pověřeného řízením Ředitelství silnic a dálnic ČR, o pomoc při dokončení oprav významných úseků silnic, sloužících mimo jiné i jako tzv. "Objízdné trasy' za nedostavěný úsek dálnice D8. Nejvyšší představitel kraje dále ministra upozornil na sílící dopravu na silnicích II.a a III. tříd, jež kamionová dálková doprava využívá k objíždění zpoplatněných komunikací. „Dochází k vytlačování těžké kamionové dopravy na silnice II. a III třídy v majetku Ústeckého kraje, které nejsou na tuto zátěž konstrukčně připraveny. Výsledkem jsou neustále se opakující opravy a rekonstrukce povrchů krajských silnic ale i nespokojenost motoristické veřejnosti s jejich stavem,“ popsal neuspokojivý stav hejtman Jiří Šulc.

            V odpovědi z 28. března ministr Aleš Řebíček konstatoval, že v souvislosti s navrhovaným zpoplatněním dosud nezpoplatněných úseků dálnic a rychlostních silnic nechce Ministerstvo dopravy ČR navrhnout příslušné změny bez názorů dotčených regionů. „Proto jsem požádal hejtmany předmětných krajů a vybrané starosty zainteresovaných měst o sdělení jejich názoru k dané otázce. Následně se zhodnotí jednotlivé případy a rozhodne o dalším postupu ve věci zpoplatňování dálnic a rychlostních silnic,“ uvedl. Hejtman Jiří Šulc byl v odpovědi rovněž seznámen s termíny plánovaných a probíhajících oprav na nejsevernějším úseku dálnice D8 a navazující rychlostní silnici R 63. „Podle sdělení Ředitelství silnic a dálnic ČR, správa Chomutov, bude zahájena oprava levého jízdního pásu rychlostní silnice R 63 od okružní křižovatky se silnicí V18 až k přechodu na dálnici D 8 v termínu od 10.4. 2007 do 18.5.2007,“ píše se v odpovědi ministra dopravy, který dále upozornil na probíhající opravu dálnice kvůli nevyhovujícímu stavu odvodnění Řehlovice a provozních úprav na mostě

ev. č. D8 - l02 Stadice, s termínem dokončení do 30. 6. 2007.

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.4.2007 / 4.4.2007 | Zveřejnit od-do: 3.4.2007-3.5.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém