Orientační nabídka


 

Jiří Šulc se setkal s významným hostem, prezidentem sítě chemických evropských regionů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc  se setkal s významným hostem, prezidentem sítě chemických evropských regionů
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc přijal ve svém úřadu Reinera Haseloffa, prezidenta ECRN -sítě evropských chemických regionů, který je zároveň ministrem práce a hospodářství země Sasko-Anhaltsko.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 11.4.2007

 

Jiří Šulc  se setkal s významným hostem, prezidentem sítě chemických evropských regionů

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc dnes (11.4.) přijal ve svém úřadu Reinera Haseloffa, prezidenta ECRN -sítě evropských chemických regionů, který je zároveň ministrem práce a hospodářství země Sasko-Anhaltsko. Německého hosta především zajímala spolupráce s ECRN, perspektivní role a zájmy našeho regionu, vztahující se k síti evropských chemických regionů, dále zapojení chemických společností Ústeckého kraje do tohoto druhu spolupráce a další možnosti kooperace společného zájmu mezi Ústeckým krajem a Saskem - Anhaltskem a v neposlední řadě pak rozvoj společných projektů.

Reiner Haseloff je přesvědčený, že náš region a německý partner má mnoho společných témat, která mohou prezentovat na evropské úrovni.“Jde nám však také o to, aby regule a standardy nebyly pro nás stanoveny příliš vysoko, mělo by to  pak jistý vliv na hospodářství. V konkurenci, která není malá, si předně musíme udržet pozici u speciálních výrobků,“ řekl v úvodu německý host a dodal, že síť  chemických evropských regionů má již své pracoviště v Bruselu a hejtmanovi Jiřímu Šulcovi nabídl jeho prostřednictvím pomoc při prosazování projektů, které zapadají do koncepce již jmenované sítě. Představitel Sasko-Anhaltska vyslovil také přání – aby oba regiony vystupovaly ofenzivně a získávaly na síle a dopracovaly se na pozice, které  jsou důstojné jejich důležitosti. „Zatím vše řídí Brusel, proto bych chtěl  abychom i ten získali na svou stranu. My se tam snažíme  bojovat, ale když s námi půjde i Sasko-Anhaltsko,  jistě to bude mnohem lepší,“ konstatoval hejtman Ústeckého kraje.

   V druhé části rozhovoru představil Reinerovi Haseloffovi strategické vize našeho regionu. Doslova uvedl: „Chceme po dalších 50 let zůstat průmyslovým regionem, vždyť připomeneme -li si kus historie -  severní Čechy byly  průmyslovou základnou pro celé Rakousko - Uhersko. Za neméně důležité považujeme rozvoj infrastruktury, která prolíná až do Německa“, řekl Jiří Šulc a také připomenul skutečnost, že Ústecký kraj má relativně komfortní železniční dopravu spojující obě země, dálnici a další dopravní komunikace na okraji kraje se již rýsuje.“ Půjde o trasu, spojující Prahu, Chomutov, Chemnitz a Lipsko. Do pěti let by měla být tato komunikace zprovozněna,“ konstatoval politik. Uvedl také, že Ústecký kraj nezapomíná ani na ty projekty, které se týkají splavnosti řeky Labe, která je důležitou společnou dopravní cestou obou zemí. „Labe vždy sloužilo k přepravě chemického zboží a věřím, že tak tomu bude i v budoucnu,“ je přesvědčený hejtman.

V závěru setkání pozval prezident sítě chemických evropských regionů Reiner Haseloff Jiřího Šulce  k návštěvě Saska -Anhaltska, kde by pokračovali dalšími rozhovory o již konkrétních společných projektech a postupech. Hejtman nabídku přijal a ubezpečil svého hosta, že se do země hostitelů těší. Na závěr setkání si oba vzájemně vyměnili dárky. A protože náš region nyní žije vrcholícími přípravami na proslulé Vinařské Litoměřice, obdaroval Jiří Šulc svého hosta vynikajícím červeným vínem.

 

 Připravila:  Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Jiří Šulc  se setkal s významným hostem, prezidentem sítě chemických evropských regionů

Jiří Šulc  se setkal s významným hostem, prezidentem sítě chemických evropských regionů

Jiří Šulc  se setkal s významným hostem, prezidentem sítě chemických evropských regionů

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 12.4.2007 / 12.4.2007 | Zveřejnit od-do: 12.4.2007-12.5.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém