Orientační nabídka


 

Jiří Šulc: Se zpoplatněním trmického úseku dálnice D8 zásadně nesouhlasím

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc: Se zpoplatněním trmického úseku dálnice D8 zásadně nesouhlasím
"Důrazně jsem odmítl zpoplatnění této silnice už v rámci připomínkování návrhu vyhlášky a jak je vidět, názor obyvatel kraje pro úředníky v Praze nic neznamená. Dálnice D8 se teprve staví a za toto zpoždění rozhodně není zodpovědný Ústecký kraj. Rozhodně odmítám, aby na liknavost a nedbalost úředníků dopláceli občané našeho kraje placením dálničního poplatku na silnici, která je z poloviny staveništěm," komentuje rozhodnutí hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 2. 8. 2005

 

Jiří Šulc: Se zpoplatněním trmického úseku dálnice D8 zásadně nesouhlasím

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc zásadně nesouhlasí s rozhodnutím Ministerstva dopravy ČR, které zařadilo mezi nově zpoplatněné úseky českých dálnic čtyřproudou komunikaci mezi Ústím nad Labem a Teplicemi; úsek  dálnice D8 Trmice – Řehlovice a úsek silnice R63 Řehlovice – Bystřany.

            „Důrazně jsem odmítl zpoplatnění této silnice už v rámci připomínkování návrhu vyhlášky, kterou nám ministerstvo zaslalo a jak je vidět, názor obyvatel kraje pro úředníky v Praze nic neznamená. Za tento kousek dálnice, který je ve velmi špatném technickém stavu, kde platí dlouhodobá omezení rychlosti kvůli probíhajícím stavbám je podle mého názoru drzost vybírat dálniční poplatek. Dálnice D8 se teprve staví a za toto zpoždění rozhodně není zodpovědný Ústecký kraj. Rozhodně proto odmítám, aby na liknavost a nedbalost úředníků kteří jsou za tento stav odpovědní dopláceli občané našeho kraje placením dálničního poplatku na silnici, která je z poloviny staveništěm,“ komentoval Jiří Šulc vyhlášku č. 305/2005 Sb., která vyjmenovává nově zařazené úseky rychlostních silnic a dálnic, jež mohou motoristé užívat pouze po zaplacení příslušného poplatku.

Hejtman Jiří Šulc už v připomínkách k této vyhlášce Ministra dopravy ČR informoval, že nesouhlasí se zařazením těchto úseků mezi zpoplatněné komunikace, protože tyto úseky podle něj nemají přímou vazbu na zprovozněnou část dálnice D8 Praha – Lovosice a v současné době slouží jen jako jedno z komunikačních propojení mezí Ústím nad Labem a Teplicemi. „Obávám se situace, na kterou jsem už poukazoval. Po zpoplatnění těchto asi 13 kilometrů silnice pojedou mnozí řidiči raději po silnici I/13, která je už dnes dopravně zatížená na samou mez únosnosti. K občanům našeho kraje by bylo férové, kdyby byla zpoplatněna až dálnice minimálně v úseku Trmice  - státní hranice a rozhodně ne dříve než v roce 2007. S mnohými argumenty jsem ministra dopravy Šimonovského seznámil už v květnu, ale dodnes jsem na svůj dopis nedostal odpověď. Až nyní, prostřednictvím arogantního rozhodnutí, absolutně nerespektujícího vůli obyvatel našeho kraje,“ konstatoval hejtman Ústeckého kraje.

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 2.8.2005 / 3.8.2005 | Zveřejnit od-do: 2.8.2005-2.9.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém