Orientační nabídka


 

Jiří Šulc: Spolupráce Ústeckého kraje a CzechInvestu je výhodná pro obě strany

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jiří Šulc: Spolupráce Ústeckého kraje a CzechInvestu je výhodná pro obě strany
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc byl jedním z čestných hostů prezentace ústecké regionální kanceláře vládní agentury CzechInvest k aktuálně vyhlášenému Operačnímu programu Podnikání a inovace Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Prezentace se mezi jinými zúčastnil náměstek hejtmana Petr Fiala a generální ředitel CzechInvestu Tomáš Hruda.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 14. 3. 2007

 

 

Jiří Šulc: Spolupráce Ústeckého kraje a CzechInvestu je výhodná pro obě strany

 

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc byl jedním z čestných hostů prezentace ústecké regionální kanceláře vládní agentury podpory investic CzechInvest k aktuálně vyhlášenému Operačnímu programu Podnikání a inovace Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Prezentaci pořádala v prostorách ústecké výletní restaurace Větruše regionální kancelář agentury a mezi jinými se jí zúčastnil náměstek hejtmana Petr Fiala a generální ředitel CzechInvestu Tomáš Hruda.

„Regionální zastoupení CzechInvestu jsme v Ústí nad Labem otevírali takřka na den před třemi lety, bylo to  3. března 2004 a pamětníci si možná připomenou, že se ho jako čestný host účastnila i Portugalská velvyslankyně, paní Ana Martinho,“ připomněl ve své úvodní řeči hejtman Jiří Šulc, jenž dále vyzdvihl vynikající spolupráci pracovníků CzechInvestu s Ústeckým krajem při realizaci několika desítek záměrů a projektů. „Spolupráce konkrétních lidí - zde na pobočce Czechinvestu, zaměstnanců kraje a také nás, volených zástupců krajské samosprávy, přináší tolik potřebné výsledky, z nichž za nejdůležitější považuji snižování nezaměstnanosti a postupný, sice nijak závratný, ale o to trvalejší a především stoupající hospodářský rozvoj našeho kraje.“

Hejtman dále zdůraznil význam CzechInvestu při zajištění příchodu japonských investorů do strategické průmyslové zóny Triangle, při vypracovávání pilotního projektu evidence lokalit typu Brownfield nebo při tvorbě krajských grantových schémat Společného regionálního operačního programu k opatřením podpory projektů drobných a malých podnikatelů. „Agentura prokázala, že její zdejší pobočka je skutečně přínosem pro místní podnikatelskou veřejnost. V krajských grantových schématech evropského Společného regionálního operačního programu, které konzultovala, bylo pro projekty drobných a malých podnikatelů nasmlouváno 823,3 milionů korun. Společně jsme zmapovali 250 brownfieldových lokalit v regionu a 5 jich vybrali pro vypracování pilotních projektů. A další úkoly jsou před námi, například nás trápí nízká vzdělanostní struktura obyvatel, procenta vykoškoláků jsou nízká i oproti celorepublikovým průměrům. A i když se kraj postaral o to, aby v děčíně, Chomutově nebo Mostě svá pracoviště a fakulty umístily české prestižní vysoké školy, první ročníky v tomto akademickém roce zejí prázdnotou, jakoby o vzdělávání nebyl zájem. Věřím, že se to změní, že zdejší podnikatelé dokáží rozšířit kvalifikační nabídky i na místa, pro něž je vysokoškolské vzdělání zapotřebí,“ konstatoval hejtman, který závěrem připomněl zahájení plánovacího období Evropské unie v letech 2007 – 2013. „Drobní a malí podnikatelé by měli zbystřit pozornost – CzechInvest i Úřad Regionální rady začínají vypisovat první z řady výzev k předkládání projektů, v nichž mají - možná už naposledy, možnost sáhnout si na opravdu významné dotace z Evropské unie.“

Ředitelka ústecké regionální kanceláře CzechInvestu Lucie Podrábská uvedla, že podnikatelé a další subjekty v našem kraji získaly v letech 2004 – 2006 z Operačního programu Průmysl a podnikání ministerstva průmyslu a obchodu přibližně 400 milionů korun v podobě nevratných dotací. Začínající a mladé firmy ze stejného operačního programu získaly dalších 90 milionů ve formě zvýhodněných úvěrů.

 

 

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

Jiří Šulc: Spolupráce Ústeckého kraje a CzechInvestu je výhodná pro obě strany

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.3.2007 / 14.3.2007 | Zveřejnit od-do: 14.3.2007-14.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém