Orientační nabídka


 

Jiří Šulc : Vyzval jsem ČSAD Česká Lípa k maximální součinnosti

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
ČSAD Česká Lípa, smluvní partner Ústeckého kraje, nevyjede ani ve čtvrtek. Hejtmanovi to oznámil ředitel společnosti Mgr. David Mahdal. "Garantoval jsem, že udělám všechno proto, aby autobusy vyjely a také, že jsem ochoten jít i na hranu zákona. Postup kraje dnes potvrdilo Ministerstvo dopravy. Vyzval jsem ČSAD Česká Lípa k maximální součinnosti tak, aby doprava mohla být zahájena. Kraj a dopravní úřad učinily všechny kroky proto, aby mohlo být uskutečněno zkrácené licenční řízení," uvedl Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 2.8.2006

 

Jiří Šulc : Vyzval jsem ČSAD Česká Lípa k maximální součinnosti

 

ČSAD Česká Lípa, smluvní partner Ústeckého kraje, nevyjede ani ve čtvrtek. Hejtmanovi to oznámil ředitel společnosti Mgr. David Mahdal. „Garantoval jsem, že udělám všechno proto, aby autobusy vyjely a také, že jsem ochoten jít i na hranu zákona. Vyzval jsem ČSAD Česká Lípa k maximální součinnosti tak, aby doprava mohla být zahájena už 2. srpna. Kraj a dopravní úřad učinily všechny kroky proto, aby mohlo být uskutečněno zkrácené licenční řízení, které by celý proces urychlilo o 15 dnů,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

     Odbor dopravy krajského úřadu dnes (2.8.) obdržel stanovisko z Ministerstva dopravy, které podpořilo žádost hejtmana, že jednání kraje je ve veřejném zájmu. „Toto stanovisko zaslalo na mou žádost ministerstvo obratem a řeší vše, co stálo v cestě zkrácenému licenčnímu řízení. Dále z něj jasně vyplývá, že když zajistíme vydání jízdních řádů v celostátním informačním systému (CIS), a to můžeme zvládnout i během dnešní noci, nemusí být dodržena povinná patnáctidenní lhůta. Je naprosto zbytečné, aby kvůli této lhůtě zůstaly tisíce lidí doma a nedostaly se tam, kam potřebují,“ řekl hejtman.

     Podmínkou zahájení provozu na lince je schválení jízdního řádu dopravci, předání schváleného jízdního řádu do celostátního informačního systému a jeho uveřejnění v tomto systému. 

     „Trvám na tom, že je veřejným zájmem, aby začala v kraji fungovat autobusová doprava a vyzývám představitele ČSAD Česká Lípa ještě jednou k tomu, aby přistoupili ke zkrácenému licenčnímu řízení tak, jak to uvádí dnešní dopis Ministerstva dopravy. Jedině tak mohou autobusy vyjet co nejdříve. Je otázkou manažerského řízení, aby byla autobusová doprava obnovena. Licence jsou připravené, jízdní řády také. Dopravci nic nebrání,“ dodal Jiří Šulc.

 

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

    

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 2.8.2006 / 2.8.2006 | Zveřejnit od-do: 2.8.2006-2.9.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém