Orientační nabídka


 

KOITO Czech podepsalo smlouvu se Střední školou technickou v Mostě Velebudicích

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
KOITO Czech podepsalo smlouvu se Střední školou technickou v Mostě Velebudicích
 

 
 
 
 
 
Tisková zpráva ze dne 9. října 2007
KOITO Czech podepsalo smlouvu se Střední školou technickou v Mostě Velebudicích

Projekt Vzdělávacího a tréninkového centra Ústeckého kraje (VTC), který je realizován na Střední škole technické v Mostě Velebudicích (SŠT Most) ve spolupráci s V.I.A. PRAHA, a.s. a za podpory Ústeckého kraje, vstupuje do další etapy.

Dnes v dopoledních hodinách podepsali prezident a jednatel společnosti KOITO Czech, s.r.o., pan Takao Yamanashi s ředitelem SŠT Most – Jiřím Škrábalem smlouvu o spolupráci.  Podepsaný dokument nastavuje v rámci projektu VTC vztahy mezi školou a jejími partnery. Na jeho základě bude probíhat vysoce nadstandardní spolupráce mezi SŠT a jejími partnery z řad průmyslových podniků.

Podpisem smlouvy je fakticky zahájena činnost VTC. V jeho rámci pro partnerské firmy zajišťována nejenom kvalitní odborná příprava budoucích nebo i stávajících zaměstnanců, ale také další aktivity spojené s propagací studia technických oborů, motivací studentů k zájmu o zaměstnání u partnerů školy, výchovou k základním pracovním a zaměstnaneckým kompetencím, průběžným zdokonalováním a rozvíjením obsahu i metodiky výuky a v neposlední řadě i zabezpečením výuky kvalitním zázemím v didaktických technologiích a pomůckách.  

Náměstek hejtmana Petr Fiala při příležitosti podpisu smlouvy uvedl: „ Vzdělávací a tréninkové centrum, které je budováno na SŠT Most, to nejsou jen dobře vybavené třídy a prostory odborné praktické přípravy. Jde především o kvalitativně novou úroveň propojení mezi firmami v regionu a vzděláváním na střední škole s technickým zaměřením. Škola a firmy se zde stávají skutečnými partnery, kteří spolupracují v oblasti rozvoje lidských zdrojů. ... vzdělávací a tréninkové centrum bude zajišťovat ve spolupráci s partnery z řad průmyslových podniků přípravu zaměstnanců nejenom v rámci řádného studia, ale také prostřednictvím široké škály kvalifikačních a rekvalifikačních programů. V tomto smyslu přirozeně funguje také jako centrum dalšího vzdělávání pro celý kraj.“  

KOITO Czech s.r.o.. je z více než desítky firem, které projevily zájem o partnerství v projektu VTC, první, která podepisuje, po několik měsíců trvajícím jednání, partnerskou smlouvu  se SŠT. Další firmy ji budou v nejbližších týdnech následovat.

Vedle zástupců smluvních stran se podpisu zúčastnili náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Fiala, ředitelé úřadů práce v Lounech a Mostě – Petr Záhořík a Oldřich Malý, ředitelka regionální kanceláře Czech Investu v Ústí nad Labem Alena Chodovská, předseda řídicího výboru projektu VTC Pavel Šefl (V.I.A. PRAHA, a.s.) a předseda rady školy Karel Vokáč.

 

 

 

 

 

 

KOITO Czech podepsalo smlouvu se Střední školou technickou v Mostě Velebudicích

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.10.2007 / 9.10.2007 | Zveřejnit od-do: 9.10.2007-8.11.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém