Orientační nabídka


 

Kontrola kvality prací při opravách silnic bude přísnější

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Kontrola kvality prací při opravách silnic bude přísnější

Na Krajském úřadě Ústeckého kraje proběhlo dnes (4.3. 2003) za účasti zástupce hejtmana Ústeckého kraje Jaroslava Foldyny jednání zástupců odboru dopravy a silničního hospodářství krajského úřadu a příspěvkové organizace Správy a údržby silnic Ústeckého kraje. Hlavním tématem jednání byla kontrola kvality prací při opravách silnic II. a III. třídy,  které jsou ve vlastnictví Ústeckého kraje. „V letošním roce bude objem prostředků určených na obnovu krajské silniční sítě mnohonásobně vyšší než v minulých letech. Chceme, aby se na prvním místě zpřísnila kontrola kvality prací, které při opravách silnic zhotovitel odevzdává. Tímto způsobem je možné využívání vynaložených prostředků značně zefektivnit,“ řekl zástupce hejtmana Jaroslav Foldyna.

Správa a údržba silnic Ústeckého kraje byla vyzvána, aby  v budoucnu kraj podrobněji informovala o všech podrobnostech  například o reklamacích na již realizovaných akcích, výsledcích kontrolních zkoušek  a o termínu zahájení či ukončení oprav realizovaných v souladu s plánem  schváleným Radou Ústeckého kraje.  Na základě těchto informací pak bude vedle Správy a údržby silnic provádět průběžnou kontrolu kvality provedených prací také Ústecký kraj.

Na základě odborného posouzení stavu silnic II. a III. třídy v Ústeckém kraji v roce 2002 a pravidelných prohlídek stavebně technického stavu jednotlivých silnic zpracovala Správa a údržba silnic Ústeckého kraje, příspěvková organizace, plán oprav silnic II. a III. třídy na rok 2003 v objemu 100 mil Kč v současné době jsou připravována výběrová řízení jmenovitých akcí. Práce na silnicích budou zahájeny  v průběhu měsíce dubna, jakmile klimatické podmínky umožní realizaci pokládky.

Připravil: Vojtěch Krump, odd. informací a styku s veřejností

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.3.2003 / 21.5.2003 | Zveřejnit od-do: 5.3.2003-5.4.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém