Orientační nabídka


 

Kraj i města se kvůli navýšení platů řidičů obrátí na vládu

001
Společným dopisem na vládu a výzvou k jednání chtějí reagovat zástupci Ústeckého kraje a měst na nedávné vládní usnesení o zvýšení platů řidičů autobusů linkových spojů. Vládní usnesení, podle kterého by měly platy řidičů stoupnout na nejméně 98,10 korun za hodinu, by mělo vejít v platnost 1. ledna 2017. Náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek se proto dnes sešel se zástupci dopravních podniků i statutárních měst. Vláda totiž podle jejich slov nesdělila, kdo konkrétně navýšení mezd zaplatí, tak aby například nebyly porušeny již uzavřené smlouvy a navíc to oproti dalším zaměstnancům nebylo diskriminační.
Tisková zpráva ze dne 8. prosince 2016
 

 
 

Jednání se zúčastnil primátor Teplic Jaroslav Kubera, primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová, náměstek děčínské primátorky Jiří Anděl a zástupci Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Spolu s Chomutovem jde o všechna města, která se zapojila do integrace krajské dopravy. „Souhlasíme s tím, aby dostali řidiči přidáno. Jde ale o dohodu mezi dopravci, odbory a vládou. Vláda tedy rozhodla o krajích, ale bez nás. Ústecký kraj má navíc každoroční navýšení mezd pro řidiče již ve smlouvách s dopravci. Chceme se tedy nyní i se starosty a s městskými dopravními podniky společně domluvit na dalším postupu,“ uvedl při jednání náměstek hejtmana Jaroslav Komínek. Jen pro Dopravu Ústeckého kraje, která je od začátku roku 2015 vysoutěžena na dalších 10 let, by navýšení mezd znamenalo 75 milionů korun každý rok. Kraj i zástupci samospráv navíc chtějí řešit navyšování mezd i u řidičů autobusů a trolejbusů městské hromadné dopravy, tak aby navýšení pouze jednomu segmentu této profese nebylo diskriminační. „Jsem rád, že jsme se dnes zcela shodli na dalších krocích. Mám informace i od primátora města Chomutov, který se dnes nemohl zúčastnit, ale také souhlasí s tímto postupem. Chceme dojít hlavně k rozumnému řešení, tak aby nebyla ohrožena služba pro občany v našem kraji,“ dodal Komínek. 

01
Náměstek hejtmana Jaroslav Komínek (uprostřed) spolu s náměstkem děčínské primátorky Jiřím Andělem a primátorem Teplic Jaroslavem Kuberou.

02
Jednání se zúčastnil i vedoucí odboru dopravy krajského úřadu Jindřich Franěk a vedoucí oddělení dopravní obslužnosti Jakub Jeřábek (oba uprostřed).

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 8.12.2016 / 8.12.2016 | Účinnost od-do: 8.12.2016-8.1.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém