Orientační nabídka


 

Kraj podpoří žádost o dotaci na sanaci svahu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Kraj podpoří žádost o dotaci na sanaci svahu

Tisková zpráva ze dne 9.4.2003

            Kraj podporuje získání dotace na sanaci nestabilního svahu bývalého lomu ČSM pod silnicí č. III/01319 Pozorka – Mstišov. Vyplynulo to z dnešního pracovního jednání na Krajském úřadě Ústeckého kraje (KÚ ÚK) včetně možnosti, jak situaci řešit.

            Tato silnice je ohrožena sesuvem půdy, jehož zátrhová hrana se nachází přibližně 13 metrů od vozovky. Odbor dopravy a silničního hospodářství KÚ ÚK z titulu pověřeného správního úřadu místním šetřením zjistil, že komunikaci není potřeba uzavírat, nicméně sesuv je aktivní zejména po loňských povodních. Vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Ústeckého kraje Lenka Jelačičová v této souvislosti upozornila, že pokud by sanace sesuvu nacházejícího se 12 metrů pod povrchem vozovky nebyla řešena včas, silnice bude uzavřena.

            Dotčené území bylo po ukončení důlní činnosti do roku 1997 rekultivováno Doly Bílina, s. p,. a následně pak Severočeskými doly, a.s., a pozemky byly následně převedeny do vlastnictví Lesů ČR, s.p.

            První náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna proto soudí, že: „Kraj nemůže nést celou finanční tíhu potřebných sanačních prací jako vlastník silnice, kterých se dožaduje město Dubí. Silnici vlastníme od října roku 2001, sesuv ohrožuje celé území včetně naší komunikace. Stejně jako Dubí patříme k poškozované straně.“

            Na pracovním jednání, které 9.4.2003 svolal odbor dopravy a silničního hospodářství KÚ ÚK, se zástupci ministerstev životního prostředí, příspěvkové organizace Správy a údržby silnic Ústeckého kraje, obce Dubí, Severočeských dolů a.s., Lesů ČR a České geologické služby shodli na tom, že možnou cestou k získání potřebných finančních prostředků je žádost meziresortní komisi, která bude 24.4. rozhodovat o přidělování dalších dotací z 15 miliard korun přislíbených usnesením vlády na sanace následků těžby uhlí v severozápadních Čechách.

  

Zpracoval: František Janačík, odd. informací a styku s veřejností

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.4.2003 / 21.5.2003 | Zveřejnit od-do: 9.4.2003-9.5.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém