Orientační nabídka


 

Kraj se zaměří na stav krytů a ochranných pomůcek

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Kraj doporučil zkontrolovat stav krytů CO a ochranných pomůcek

Tisková zpráva ze dne 20. března 2003

            Kontrolu ochranných pomůcek a krytů uložil dnes (20.3.2003) hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. „Není důvod podléhat panice, ale vybízím k opatrnosti a obezřetnosti,“ řekl v souvislosti s krizí v Iráku. Kraj proto také promptně zkontroloval kryty CO v objektech, kterých je zřizovatelem. „Takových krytů máme momentálně deset a jsou v dobrém stavu,“ upřesnil J. Šulc. Bezpečnostní radu kraje však podle jeho slov zatím není nutné svolávat.

            Dnes byl také vyhlášen I. stupeň bezpečnostní ochrany objektů, který se také dotýká budovy Krajského úřadu Ústeckého kraje. „Jsou to jenom ta nejmírnější omezení, která vyžadují zvýšení pozornosti a důslednosti zaměstnanců ostrahy při vstupu osob a vjezdu vozidel do objektů, například kontrola oprávnění ke vstupu osob a vjezdu vozidel, kontrola osob a jejich zavazadel, kontrola vozidel a jejich nákladu, včetně vozidel zásobování a dodavatelských organizací, omezení parkování soukromých vozidel v bezprostřední blízkosti objektu. Jde také o kontrolu došlých zásilek s ohledem na jejich možný obsah,“ vysvětlil J. Šulc. Od zítřejšího dne zde bude proto platit zvláštní směrnice.

            Bezpečnostní rada státu také dnes uložila krajům, aby krajské Hasičské záchranné sbory zřídily zvláštní střediska, která budou vyhodnocovat případné použití zbraní hromadného ničení. Tento pokyn byl předán HZS Ústeckého kraje. Policie bude také monitorovat místa s větší koncentrací obyvatel, například nádraží, diskotéky a další.

            Kraj informoval svých 16 pověřených obcí o situaci. Obce by nyní  měly zkontroloval stavy krytů CO.

            Podle dalších informací je připravena pomoc armády a policie, pozornost je zaměřena na cizince, civilní leteckou dopravu, určité etnické skupiny. Pečlivé pozornosti bude od nynějška podrobena voda, ovzduší, potravní řetězce, a to zejména pokud jde o možné ohrožení biologickými látkami. Zvláštní pokyny dostali také krajští hygienici.

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.3.2003 / 21.5.2003 | Zveřejnit od-do: 20.3.2003-20.4.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém