Orientační nabídka


 

Kraj vyslyšel připomínky obcí k autobusové dopravě

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Rada Ústeckého kraje na svém 104. jednání schválila v některých oblastech změny ve vedení autobusových linek s spojů. Vesměs tyto změny reagují na připomínky obcí a občanů k jízdnímu řádu platnému od 9. prosince loňského roku. Díky odstranění souběhů a neefektivních spojů jsou zmíněné úpravy zároveň kilometricky i finančně úsporné - dopravci budou jezdit o 44 tisíc kilometrů méně a ušetří se bezmála 845 tisíc korun.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 14. 2. 2008

 

Kraj vyslyšel připomínky obcí k autobusové dopravě

 

Rada Ústeckého kraje na svém 104. jednání schválila  v některých oblastech změny ve vedení autobusových linek s spojů. Vesměs tyto změny reagují na připomínky obcí a občanů k jízdnímu řádu platnému od 9. prosince loňského roku.

Díky odstranění souběhů a neefektivních spojů jsou zmíněné úpravy zároveň kilometricky i finančně úsporné – dopravci budou jezdit o 44 tisíc kilometrů méně a ušetří se bezmála 845 tisíc korun. Změny začnou platit v pondělí 3. března. 

České středohoří – východ

Rada schválila návrh, který vzešel z jednání se zástupci obcí Ploskovice, Třebušín a místní školy. Jeho cílem je optimalizovat dojíždění dětí do školy. V platnost tak vstoupí nový jízdní řád, umožňující dostupnost všech obcí, včetně části Dolní Nezly, která pokládala současnou obsluhu za nevyhovující.

K další změně dochází na lince Litoměřice – Kravaře. Zde společnost DPÚK a.s. zastavila dopravu, tím pádem by nebyly obslouženy místní části Konojedy, Brusov, Držovice a Starý Týn u Úštěka. Protože v úseku Úštěk – Litoměřice jezdí vlak hrazený krajem a zmíněný autobusový spoj využívá v průměru pět cestujících, zajistí kraj autobusové spoje pouze v úseku Úštěk – Konojedy. V Úštěku pak budou moci cestující přímo u železniční stanice přestoupit na vlak.

České středohoří –západ

Kvůli dětem, které dojíždějí ze směru z Lovosic do speciální školy v Čížkovicích bude spoj, který tu jezdí, zajíždět z hlavní silnice do Čížkovic.

Děčínsko – západ

Na základě žádosti města Jílové v souvislosti s přeplněnými školními autobusy schválila rada časové posuny a úpravy některých spojů.

Dolní Poohří

Na základě požadavku místních samospráv a školských zařízení bude zavedena nová zastávka Terezín-škola pro školní spoje. Jízdní řády budou upraveny tak, aby byla zajištěna včasná doprava žáků a studentů do a ze škol a učilišť. Jedná se hlavně o časové úpravy ve spádových oblastech měst Terezín, Litoměřice, Lovosice a obcí Horní Beřkovice, Straškov-Vodochody a Malé Žernoseky. Také bude zajištěn školní spoj pro obce Rovné a Krabčice ve směru na Roudnici nad Labem.

Štětsko

Kvůli zastavení dopravy společnosti DPÚK na lince mezi Štětím a Kravařemi by mohl vypadnout spoj, který zajišťuje odvoz pracujících z ranní směny směrem ze Štětí. Krajský spoj končící v Sukoradech tak bude prodloužen v obou směrech o 4 kilometry.

Krušné hory – Chomutovsko

V souvislosti s úpravou jízdního řádu v oblasti Vejprty-Kadaň bylo nutné upravit časy odjezdů na několika linkách v této oblasti a to zejména z důvodu zachování či vzniku návazností ve Vejprtech nebo prodloužení čekacích dob v zastávkách s větším obratem cestujících.

Lounsko – jih a Lounsko – východ

Kromě časového posunu spojů o několik minut pro lepší přizpůsobení provozním podmínkám dochází ke změně zajíždění spojů do obcí Děčany a Lukohořany. V ranních hodinách se na žádost občanů přidává jedno zajíždění do Lukohořan.

Lounsko-západ

Z důvodu havarijního stavu mostu v obci Očihov, bylo nutné tento most uzavřít pro vozidla těžší než 3,5 tuny, což se dotýká také autobusové dopravy. Objízdná trasa je stanovena o délce cca 8 km a doba uzavření mostu je odhadována na 1 rok, proto je navržen dodatek ke smlouvě o závazku veřejné služby s dopravcem BusMat plus s.r.o, který respektuje nutnou úpravu některých spojů.

Mostecká pánev

Rada schválila časový posun spoje v oblasti Louny – Lenešice z důvodu lepšího zabezpečení školní docházky.

Podbořansko a Podbořany – Žatec

Z důvodu havarijního stavu mostu v obci Očihov, bylo nutné tento most uzavřít pro vozidla těžší než 3,5 tuny, tedy i autobusů. Objízdná trasa je stanovena o délce cca 8 km a doba uzavření mostu je odhadována na 1 rok, proto je navržen dodatek ke smlouvě o závazku veřejné služby s dopravcem Autobusová doprava s.r.o. Podbořany.

Vejprty – Kadaň

Na základě došlých připomínek občanů a obcí a především jednání na MěÚ Vejprty a ObÚ Perštejn, byly zpracovány nové jízdní řády v této oblasti. Mezi největší změny patří prodloužení několika párů spojů z Klášterce nad Ohří do Kadaně tak, aby bylo zajištěno kvalitnější spojení horské oblasti s městem. Také bude posílena doprava mezi Kadaní a Kláštercem nad Ohří, cílem je zamezit přeplňování spojů do Vejprt. U linky z Pernštejna je navržena změna trasy mezi Kláštercem nad Ohří a Kadaní a to namísto trasy přes Prunéřov, kde je dnes frekvence cestujících nízká a trasa je kilometricky náročnější. Nová trasa povede přes průmyslovou zónu Královský vrch a kolem nemocnice v Kadani.Vedle toho je pro tuto oblast schváleno ještě několik dalších změn, které se týkají časových posunů spojů nebo úprav tras.

Příměstská doprava Most - Litvínov

V oblasti dochází zejména k časovým posunům několika spojů a dále k zavedení prázdninového jízdního řádu na lince Litvínov – Meziboří.

V ostatních oblastech ke změně jízdních řádů nedochází.

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

tel. 475 657 726; mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.2.2008 / 14.2.2008 | Zveřejnit od-do: 14.2.2008-14.3.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém