Orientační nabídka


 

Krajská soutěž amatérského filmu v Ústí nad Labem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Krajské kolo soutěže amatérského filmu v Ústí nad Labem.

 

     Dne 26. dubna se v „Biografu U Františka“ na ústecké Severní Terase uskutečnila soutěžní projekce snímků neprofesionální filmové tvorby pro kraj Ústecký a Liberecký. Krajské kolo celostátní soutěže vyvrcholí ústřední přehlídkou, která se uskuteční v termínu 29. - 31. května 2003 ve Svitavách pod záštitou Ministerstva kultury České republiky.

 

     Do soutěže bylo přihlášeno 17 snímků 8 tvůrců Ústeckého kraje a 4 snímky 3 autorů z Jablonce nad Nisou. Tradiční doménou tvorby manželů Boudových i Jirky Kopeckého z Jablonce nad Nisou je kvalitní dokument z nichž po zásluze sklízí ocenění. Ne jinak tomu bylo i s letošní kolekcí, kdy byly všechny snímky oceněny a tři - „Skály v Klokočí“, „Ruce a sklo“ a „Odkaz dnešku“ byly ústředním metodikem z ARTAMA Praha převzaty pro postup do ústředního kola.

 

     V Ústeckém kraji má již obvykle nejsilnější pozici kategorie dokumentů a hraných gagů. Rytmus filmového dění udává již po léta ústecké Film-studio pod vedením Ivo Renotiéra, které je mimo jiné pořadatelem jedné z mála filmových soutěží – Střekovské kamery, která se v Ústeckém kraji konala již po šestatřicáté. Právem byl oceněn profesionálně provedený dokument o loňské přírodní katastrofě s názvem „Velká voda“. O tom, že lze i na malém akčním prostoru vybudovat slušnou dějovou zápletku pro historický hraný snímek svědčí i další oceněný film pana Renotiéra „Zajatec“, vsazený do rámce skanzenu v Zubrnicích.O škále rozsahu a kvality jeho tvorby vypovídají i další ceny za reportáž „Papiňák“ a hraný gag „Dva v parku“. Z dalších oceněných snímků postupují do Svitav úsměvné grotesky: „Eliška“ Jaroslava Šiky z Teplic, „Rozhledna: Zdeňka Patzenhauera z Ústí a „Úklid“ Josefa Krause rovněž z Ústí nad Labem. Kolekci výběru 11 převážně VHS a mini DV snímků, které budou oba kraje prezentovat v jubilejním 50. ročníku postupové soutěže uzavírá reportáž na filmovou písničku zastupující cestopisnou oblast - „Amsterdam“ Zdeňka Patzenhauera z Ústí nad Labem. Řadu oceněných snímků uzavírá naučný dokument „Bitva u Chlumce 1813“ Bohumila Srpa z Ústí nad Labem a sociálně laděný dokument „Honza“ Marie Renotiérové z Ústí nad Labem. Na soutěži se objevily i snímky mladých autorů, kteří se odvážně pustili do nelehké role ztvárnění netradičních témat – školní snímek „Ondra“ z prostředí výuky Romů od autora Jiřího Petrů z Ústí nad Labem či gymnazijní pokus o klasickou detektivku z 20. let minulého století - „Mord na poště“ od Martina Pošty z Děčína.

 

     Přejme autorům hodně štěstí nejen v ústředním kole, ale i v další práci, která prezentuje v této neprofesionální tvorbě kus poctivého a dobře odvedeného díla. Je na odpovědných orgánech a organizacích, zda se budou dále podílet na rozvoji této aktivity, nebo ji nechají svému nelehkému osudu.  

 

 

                                                                                                                 J. Souček

 

Dne 28.4.2003

 

      

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 28.7.2003 / 28.7.2003 | Zveřejnit od-do: 28.7.2003-31.12.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém