Orientační nabídka


 

Krajská zdravotní zahájila druhou etapu dostavby děčínské nemocnice u základního kamene Pavilonu matka a dítě

Poklepem na základní kámen nového Pavilonu matka a dítě zahájila 8. prosince 2023 Krajská zdravotní (KZ) druhou etapu dostavby areálu Nemocnice Děčín. Symbolický slavnostní akt se uskutečnil mezi pavilonem interních oborů a právě dostavovaným novým pavilonem pro Emergency, operační sály, centrální sterilizaci a jednotky intenzivní péče. Zúčastnili se ho za KZ předseda představenstva Ondřej Štěrba, generální ředitel Petr Malý a ředitel Nemocnice Děčín Michal Hanauer. Ústecký kraj reprezentovali hejtman Jan Schiller a radní pro oblast zdravotnictví Radim Laibl. Přítomni byli i primátor statutárního města Děčín Jiří Anděl a zástupci zhotovitele – společností VW Wachal a Metrostav DIZ.
Tisková zpráva z 8. prosince 2023
1
 

 
 
„Vybudování pavilonu péče o matku a dítě bude dalším krokem ke zkvalitnění zdravotní péče v jednom ze základních medicínských oborů, a to nejen pro samotné město Děčín, ale i celou spádovou oblast včetně oblasti Šluknovského výběžku. Obyvatelé zdejšího regionu na něj dlouho čekali. Rád bych poděkoval všem, kdo se na přípravě tohoto projektu podíleli, především pak týmu Krajské zdravotní a řediteli děčínské nemocnice,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller

„Krajská zdravotní finišuje s dokončením dosud největšího projektu ve své šestnáctileté historii – výstavbou nových pavilonů ve svých nemocnicích v Ústí nad Labem, Chomutově a Děčíně. A právě v Děčíně začíná psát další kapitolu v naplňování generelu, výhledu dlouhodobého rozvoje svých nemocnic, kde vznikne další pavilon, který umožní významný kvalitativní posun péče v porodnictví v nejsevernější části Ústeckého kraje. Děkuji Ústeckému kraji za jeho zásadní finanční podporu při naplňování vizí a cílů Krajské zdravotní,“ zdůraznil předseda představenstva KZ Ondřej Štěrba.  

„Jsem rád, že se Krajské zdravotní daří postupně obnovovat nemocnice ve svém portfoliu. V Děčíně vedle nového pavilonu pro urgentní příjem, operační sály, sterilizaci a jednotky intenzivní péče, s jehož zprovozněním počítáme od dubna příštího roku, stojíme na začátku další stavby, která významně posune kvalitu porodnictví na Děčínsku a zároveň poskytne nové prostory pro další důležité pracoviště, hemodialyzační středisko,“ řekl Petr Malý, generální ředitel KZ.

Nový objekt gynekologicko-porodnického oddělení vznikne na místě stávající nevyužívané budovy bývalého dětského pavilonu. Zahrnovat bude porodnici, oddělení šestinedělí, lůžkové oddělení gynekologie včetně zákrokového sálu a hemodialyzační středisko. Výstavba nového pavilonu s cenou díla dle veřejné zakázky 477 572 236 Kč včetně DPH bude probíhat od ledna 2024. Hotovo by mělo být do konce roku 2025. Akce je financována z investiční podpory SOHZ (služby obecného hospodářského zájmu) od Ústeckého kraje.

Zdroj: Krajská zdravotní, a.s.

Slavnostní poklepání na základní kámen nového pavilonu nemocnice
Slavnostní poklepání na základní kámen nového pavilonu nemocnice

Zahajovací řeč hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera
Zahajovací řeč hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera

Součástí programu byla i prohlídka postupně dokončovaného areálu urgentního příjmu Nemocnice Děčín
Součástí programu byla i prohlídka postupně dokončovaného areálu urgentního příjmu Nemocnice Děčín

Po dokončení bude pavilon Emergency Nemecnice Děčín patřit k nejmodernějším v České republice

Po dokončení bude pavilon Emergency Nemecnice Děčín patřit k nejmodernějším v České republice
Nadpis
Text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

 
                Po dokončení bude pavilon Emergency jeden z nejmodernějších v České republice 

Pavilonu matka a dítě bude provázaný s novým pavilonem pro Emergency
Pavilonu matka a dítě bude provázaný s novým pavilonem pro Emergency. Zatím budova čeká na spuštění rekonstrukce

 

 


 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 8.12.2023 / 8.12.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém