Orientační nabídka


 

Krajské město se připravuje na mladé klavírní virtuosy

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Krajské město se připravuje na mladé klavírní virtuosy
Nad přípravami 39. ročníku mezinárodní soutěže mladých klavíristů Virtuosi per musica di pianoforte se sešli náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka, ředitelka ústecké ZUŠ Evy Randové Karla Herajnová a předseda mezinárodní poroty Petr Slavíček.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 11.8.2006

 

Krajské město se připravuje na mladé klavírní virtuosy

 

Nad přípravami 39. ročníku mezinárodní soutěže mladých klavíristů Virtuosi per musica di pianoforte se sešli náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka, ředitelka ústecké ZUŠ Evy Randové Karla Herajnová a předseda mezinárodní poroty Petr Slavíček. Zástupce kraje byl na schůzce vedle příprav na 39. ročník seznámen také s plány na zviditelnění 40. jubilejního ročníku soutěže, v níž budou mladí klavíristé soupeřit v příštím roce. „Diskutovali jsme o možné podpoře vydání výroční publikace k 40. jubileu soutěže nebo o jejím zviditelnění v celoplošně vysílaných pořadech veřejnoprávní televize. Z mého pohledu se jedná o jeden z výjimečných projektů, které město Ústí nad Labem i Ústecký kraj hostí a podporu si rozhodně zaslouží. Už při minulých ročnících jsem byl překvapen, jak vysokou má soutěž úroveň, velmi příjemně mě oslovila její vyloženě rodinná atmosféra. A um mladých klavíristů jen podtrhuje název celé akce, ty děti jsou úžasné a hru na klavír ovládají skutečně jako budoucí virtuosové,“ konstatoval Radek Vonka.

            Mezinárodní soutěž mladých klavíristů do 15 let Virtuosi per musica di pianoforte je vyhlašována každoročně Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR ve spolupráci s městem Ústí nad Labem. Uskuteční se ve dnech 9. a 10. listopadu 2006 v krajském městě pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce, ředitelem soutěže je jeho zástupce Radek Vonka. Vítězové obdrží řadu cen, mezi jinými také Cenu hejtmana Ústeckého kraje za interpretaci soudobé skladby.

 

 

 

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

Krajské město se připravuje na mladé klavírní virtuosy

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 11.8.2006 / 11.8.2006 | Zveřejnit od-do: 11.8.2006-11.9.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém