Orientační nabídka


 

Krajský úřad připravil vzdělávací program pro sociální pracovníky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Krajský úřad Ústeckého kraje připravil vzdělávací program pro sociální pracovníky, kteří se věnují problematice užívání drog a prevenci a léčbě drogových závislostí. Odbory sociálních věcí a zdravotnictví krajského úřadu, které program připravily, účast v něm nabídly kurátorům pro mládež, sociálním kurátorům a pracovníkům oddělení péče o rodinu a dítě obecních úřadů.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 3.5.2004

 

Krajský úřad připravil vzdělávací program pro sociální pracovníky

 

 

Krajský úřad Ústeckého kraje připravil vzdělávací program pro sociální pracovníky, kteří se věnují problematice užívání drog a prevenci a léčbě drogových závislostí. Odbory sociálních věcí a zdravotnictví krajského úřadu, které program připravily, účast v něm nabídly kurátorům pro mládež, sociálním kurátorům a pracovníkům oddělení péče o rodinu a dítě obecních úřadů. Vzdělávací program probíhá od 6. května a potrvá do 10. června v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Pro třicet šest přihlášených účastníků programu je připraveno celkem pět celodenních setkání. V jejich průběhu bude účastníkům prezentován systém péče o osoby ohrožené drogou v Ústeckém kraji, problematika drogové epidemiologie a metodika práce s klientem – uživatelem drog a s jeho rodinou. Jedno ze setkání bude věnováno supervizi sociální práce, včetně praktické ukázky supervize. Na závěr vzdělávacího cyklu je připravena exkurze do terapeutické komunity pro léčbu drogových závislostí občanského sdružení White Light I. v Mukařově.

            Lektory ve vzdělávacím programu budou odborníci ze zařízení prevence léčby v Ústeckém kraji, v Praze a Plzni a protidrogový koordinátor krajského úřadu.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 12.5.2004 / 12.5.2004 | Zveřejnit do: 12.6.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém