Orientační nabídka


 

Krajský úřad se zasadí o vznik horského zdravotního střediska

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Krajský úřad se zasadí o vznik horského zdravotního střediska
Špatně dosažitelná zdravotní péče v horských oblastech - to je problém, jehož řešení se nyní věnuje Krajský úřad Ústeckého kraje
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 15.6.2004

 

Krajský úřad se zasadí o vznik horského zdravotního střediska

 

Špatně dosažitelná zdravotní péče v horských oblastech – to je problém,  jehož řešení se nyní věnuje Krajský úřad Ústeckého kraje. „Na schůzkách se starostkou Vejprt Jitkou Gavdunovou a ředitelem kadaňské nemocnice jsme tuto problematiku podrobně rozebírali. Z jednání vzešel projekt komplexního zajištění zdravotní péče v tomto horském regionu. Shodli jsme se, že budeme usilovat o vytvoření moderního horského zdravotního centra,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Ústeckého kraje Jiří Kubricht.

Krajský úřad bude hledat ve spolupráci s místní radnicí vhodné prostory, kde by měla najít zázemí jak záchranná služba, tak i praktičtí lékaři, pediatři, gynekologové nebo rehabilitace. „Ředitel  kadaňské nemocnice Mašek přislíbil školení pro pediatry a praktické lékaře, aby uměli zvládat i jednoduché chirurgické zákroky a uměli si bez větších problémů poradit i s lehčími úrazy“ doplnil J. Kubricht.

Vzhledem k době nutné k rozpracování a následné realizaci tohoto záměru chce krajský úřad situaci v horách řešit třeba i formou dopravy pacientů do městských nemocnic. „Co nejdříve vyvoláme jednání s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Chceme, aby se podílela na financování pravidelné dopravy pacientů z Vejprt a Kovářské speciální sanitou do nemocnic. Jezdilo by se do Kadaně a jednáme i s chomutovskou nemocnicí.“ řekl Jiří Kubricht.

Krajský úřad by chtěl horské zdravotní středisko zřídit do konce roku, v nebližší době připraví návrh na jeho financování včetně spoluúčasti místní samosprávy. Konečné slovo při rozhodování o realizaci záměru bude pak mít krajská rada a zastupitelstvo.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 15.6.2004 / 15.6.2004 | Zveřejnit od-do: 15.6.2004-15.9.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém