Slovo dostali hlavně zástupci jednotlivých okresních agrárních komor, aby hejtmana seznámili s aktuální situací v zemědělství. Agrární komory tíží například problémy s využitím takzvaných brownfields – neboli nevyužívaným územím pro zemědělskou výrobu.
V Děčíně a Ústí nad Labem agrární komory konstatovali pomalý nárůst živočišné výroby. Je podle nich důležité podporovat školní statky a motivovat děti k výběru učebních oborů právě v oblasti zemědělství. Svou pomoc a angažovanost přislíbil zástupcům agrárních komor pomoc krajský radní Arno Fišera a to s podporou učebních oborů, které by počty kvalifikovaných pracovníků v zemědělství zvýšily.
Předseda Krajské agrární komory na setkání hejtmanovi poděkoval za podporu projektů, které organizují právě ve spolupráci s Ústeckým krajem. Akce Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče se i v letošním roce koná pod záštitou hejtmana. Držitele ocenění pro rok 2014 se spolu s vítězem projektu Regionální potravina Ústeckého kraje dozví veřejnost v září tohoto roku.
Autor fotografií: Ing. Pavlína Hulenová
Radní Ústeckého kraje Arno Fišera při jednání se zástupci krajské a okresních agrárních komor.
Zleva předseda Krajské agrární komory Jaroslav Brožka, hejtman Oldřich Bubeníček, ředitel Agro Hoštka, a.s. Václav Sochr