Orientační nabídka


 

Královské město Žatec hostí konferenci na téma Kulturní dědictví a regionální tradice

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
foto
Zahájení konference Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) na téma Kulturní dědictví a regionální tradice se uskutečnilo za účasti ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové, náměstkyně člena vlády ministerstva kultury Anny Matouškové, hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a řady významných hostů.
Tisková zpráva ze dne 31. března 2016
 

 
 

Konference Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska se tentokrát uskutečnila v krásných v prostorách žateckého Chrámu chmele a piva. Účast na dvoudenní konferenci přislíbilo téměř 120 starostů z měst a obcí ČR.„Jsem rád, že se sdružení sešlo u nás v Ústeckém kraji v nádherném městě Žatci. Je důležité vážit si vlastní historie a právě toto sdružení přispívá k tomu, abychom si historie nejen vážili, ale také si ji neustále připomínali prostřednictvím regionálních tradic. Proto je důležité, aby se kulturní památky zachovaly i do budoucna,“ řekl na úvod hejtman Oldřich Bubeníček.

 

„Chtěla bych ocenit naši spolupráci se Sdružením historických sídel Čech, Moravy a Slezska a Ministerstvem kultury. Naše památky a kultura jsou naše hodnoty a věřím, že rekonstrukce památek pomůže nejen k rozvoji turistického ruchu v daném místě, ale i ke zlepšení života místních občanů,“ ocenila spolupráci ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, která při příležitosti konání konference předala spolu s náměstkyní Annou Matouškovou a předsedou SHS ČMS Liborem Honzárkem a partnery cenu vítězům soutěže Památka roku 2015.

 

Cílem obnovy památek a regenerace chráněných území je kromě zachování tradic, historie a kultury jako odkaz pro generace budoucí, také nárůst turistické návštěvnosti. „Ústecký kraj má návštěvníkům rozhodně co nabídnout a já věřím, že procenta návštěvnosti v našem kraji budou nadále stoupat,“ dodal Bubeníček.

 

Žatec obstál v konkurenci jiných měst a stal se tak pořadatelem již 26. konference SHS ČMS. „Pro naše město, které je také kandidátem o zapsání na seznam památek UNESCO, je to velmi významná událost,“ prozradila starostka města Zdeňka Hamousová.

 

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především historické obce nebo jejich částí, na jejichž území jsou zachovány významné kulturní hodnoty, zejména nemovité památky. Vzniklo z iniciativy měst v listopadu roku 1990. Více na http://www.historickasidla.cz/


Podívejte se na reportáž https://www.youtube.com/watch?v=tSX62LSsfbA

foto
Tisková konference za účasti zprava předsedy SHS ČMS Libora Honzárka, ministryně Karly Šlechtové, hejtmana Oldřicha Bubeníčka, náměstkyně člena vlády Ministerstva kultury Anny Matouškové a starostky města Žatec Zdeňky Hamousové.

foto
Hejtman Oldřich Bubeníček věnoval ministryni pro místní rozvoj Karle Šlechtové dubský porcelán.

foto

foto

foto
 Účast na dvoudenní konferenci přislíbilo téměř 120 starostů z měst a obcí ČR.

foto

Předání ocenění Památka roku 2015.

 

 

 

 

 

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 31.3.2016 / 31.3.2016 | Zveřejnit od-do: 31.3.2016-30.4.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém