Orientační nabídka


 

"KŘESADLO 2006" - Hejtman Jiří Šulc ocenil práci dobrovolníků

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Šestice dobrovolníků z Ústeckého kraje obdržela ve čtvrtek (1.3.) večer cenu Křesadlo za práci pro druhé v uplynulém roce. Mezi hosty byl přítomen také hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a jeho náměstek a statutární zástupce Radek Vonka. Hejtman má každoročně nad touto nevšední akcí záštitu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 2. 3. 2007

 

„KŘESADLO 2006“ - Hejtman Jiří Šulc ocenil práci dobrovolníků

 

Jana Haklová z Ústí nad Labem (navštěvuje klienty Domova důchodců v Doběticích), Eva Vrkoslavová z Mostu (angažuje se v boji proti rakovině), Lenka Staňková (koordinuje činnost dobrovolníků), Miloslava Chloubová z Ročova (snaží se zachránit chátrající kostel), Jozef Lacko (věnuje se romským dětem) a Zdena Zajíčková z Litoměřic (pomáhá ve zdejším hospici). To je šestice dobrovolníků z Ústeckého kraje, kteří ve čtvrtek (1.3.) večer obdrželi cenu Křesadlo za práci pro druhé v uplynulém roce. Mezi hosty byl přítomen také hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a jeho náměstek a statutární zástupce Radek Vonka. Hejtman má každoročně nad touto nevšední akcí záštitu.

Hodnotící komisi se v jubilejním, pátém, ročníku Křesadla sešlo celkem dvacet návrhů na nominaci. Jak přiznali organizátoři z Dobrovolnického centra v Ústí nad Labem, letos se na výběru bez větších problémů shodli, aktivity vybraných dobrovolníků hovoří totiž samy za sebe. V obřadní síni v ulici W. Churchilla v Ústí nad Labem byla sváteční atmosféra protkaná emocemi a přišlo také hodně lidí, síň se zaplnila doslova do posledního místa. Potvrzuje to fakt, že veřejné ocenění dobrovolníků vzbuzuje rok od roku větší zájem.

   „Skutečně rád jsem přijal pozvání a je mi ctí být mezi takovými lidmi,“ řekl v úvodu hejtman Jiří Šulc a pokračoval:  „Z pěti ročníků jsem zde byl čtyřikrát a stejně jako v předešlých letech musím zopakovat, že před prací dobrovolníků bychom měli skutečně smeknout. Význam jejich aktivit, právě v jejich volném čase, je nesmírný a také příkladný. Oni jsou těmi skutečnými hrdiny všedních dnů. Jsou to lidé, kteří nedávají na odiv své činy, jsou skromní a nechtějí vyčnívat nad jiné. Vzpomínám kupříkladu na roky, kdy kraj postihly povodně. V řadách prvních pomocníků byli právě dobrovolníci. Jsou to výrazné osobnosti, které si naše uznání a ocenění každopádně zaslouží. Neměl bych zapomenout ani na Lenku Černou, ředitelku Dobrovolnického centra v Ústí nad Labem, která stojí právě za Křesadlem a řadou dalších prospěšných aktivit. Je určitě člověkem na svém místě, jenž si rovněž naše poděkování zaslouží,“ řekl Jiří Šulc. V průběhu slavnostního večera se přítomní seznámili také s příběhy a prací oceněných dobrovolníků. Dokreslují lidskost,  nesmírnou obětavost, skromnost a velké srdce. Kytičku si domů odnášeli také ti, na které se Křesadlo letos nedostalo.

Ústecké dobrovolnické centrum v současnosti eviduje na 700 dobrovolníků, první se přihlásili před čtyřmi roky. Veřejnost se s jejich prací setká také kupříkladu v červnu, při pořádání celostátní olympiády dětí a mládeže v Ústí nad Labem, kam se sjede přes 4 tisíce mladých sportovců. Pořadatel letoší olympiády – Ústecký kraj-  již požádali Dobrovolnické centrum o spolupráci. Odpověď jeho pracovníků byla jako vždy kladná.

 

 

Připravila: Naďa Kocábková,

Krajský úřad Ústeckého kraje

odbor kanceláře hejtmana

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 3118/48

400 02  Ústí nad Labem

tel: 475 657 741, 603 192 615

kocabková.n@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz  

 

 

 

Každá z cen Křesadla byla originálním výrobkem uměleckého kováře Jaroslava Zívala z Křivoklátska.
Každá z cen Křesadla byla originálním výrobkem uměleckého kováře Jaroslava Zívala z Křivoklátska.

Lenka Staňková, nejmladší z oceněných dobrovolníků.
Lenka Staňková, nejmladší z oceněných dobrovolníků.

Vpravo je Jana Haklová.
Vpravo je Jana Haklová.

Křesadlo převzala také Miloslava Chloubová.
Křesadlo převzala také Miloslava Chloubová.

Jozef Lacko odpovídá moderátorovi slavnostního večera.
Jozef Lacko odpovídá moderátorovi slavnostního večera.

Eva Vrkoslavová přebírá ocenění z rukou hejtmana.
Eva Vrkoslavová přebírá ocenění z rukou hejtmana.

Lenka Černá s hejtmanem Jiřím Šulcem
Lenka Černá s hejtmanem Jiřím Šulcem

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 2.3.2007 / 2.3.2007 | Zveřejnit od-do: 2.3.2007-2.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém