Orientační nabídka


 

Krušné hory nabízí nové možnosti

001
Ústecký kraj úspěšně pokračuje se svým dalším projektem na podporu cestovního ruchu Nová kvalita. Jeho hlavním smyslem je přeshraniční spolupráce české a saské strany Krušných hor. O podrobnostech projektu přinesla informace konference na zámku Červený Hrádek a následná poznávací cesta po vybraných atraktivních místech Krušnohoří.
Tisková zpráva ze 13. června 2012
 

 
 

Slogan „Poznej dvě země – Krušnohoří“ vystihuje skutečnost, že díky spolupráci Ústeckého kraje a Saska padá celá řada bariér, například hranice, jazyk či kvalita služeb. Vše doprovází jednotná mediální kampaň.

V rámci projektu, který je financován z operačního programu Cíl 3/Ziel 3 (Evropský fond pro regionální rozvoj), vznikly webové stránky, které nabízejí ucelený pohled na Krušné hory bez ohledu na hranice obou států. Je proto možné si díky nim naplánovat trasu tak, že se během výletu turisté podívají jak do Ústeckého kraje, tak do Saska, a všechny informace najdou na jednom místě. Spolupráce těchto regionů je logickým krokem, protože lidé k sobě mají blízko a za atraktivním výletem nemusí cestovat nikam daleko. Web už je v provozu, ale bude postupně doplňován a aktualizován. Již nyní nabízí interaktivní mapy, které umožní turistům detailní plánování pobytu v Krušných horách, s možností vygenerovat si plán trasy s podrobnými parametry. Dále je zde možné vyhledat turistické balíčky, které nabízí ucelený program pro dvoudenní či pětidenní pobyty se zaměřením na cílové skupiny rodiny s dětmi, seniory, sportovce, atd. Stránky budou fungovat ve třech jazykových mutacích – češtině, němčině a angličtině. Kromě webu budou po ukončení projektu, tedy k 31. 12. letošního roku, k dispozici také letáky, televizní spoty, novinové články a čtvrtletní Průvodce česko-saským Krušnohořím s kalendářem akcí.

Projekt Nová kvalita reaguje na situaci v oblasti turistického ruchu Ústeckého kraje. Z dat Českého statického úřadu vyplývá, že od roku 2000 do roku 2010 zájem návštěvníků o náš region poklesl o 100 tisíc na 300 tisíc ročně. Chybí motivace k návštěvě, i případně opakované. Je potřeba turistům ukázat, že mohou vyrazit na další atraktivní místa v oblasti Krušnohoří, která ještě neznají.  

To vše zaznělo na konferenci, po které následovala poznávací cesta. Hned prvním bodem programu byla prohlídka zámku Červený Hrádek. Pokračovalo se do horského areálu Lesná, kde kromě hotelu sídlí dobový krušnohorský dům, který reprezentuje život lidí v Krušných horách před sto lety. Poté účastníci přejeli na německou stranu do města Seiffenu, kde navštívili Muzeum pod širým nebem neboli skanzen, kde stojí dobové domky. Město je navíc proslulé svou tradiční výrobou dřevěných hraček. Poslední zastávkou výpravy byla prohlídka štoly Fortuna Bernstein v Deutschebeudorfu.

Konference s poznávací cestou byla určená pro zástupce cestovních kanceláří, představitele obcí a novináře z Česka i Německa, kteří o projektu mohou informovat.

Ústecký kraj je v projektu Nová kvalita vedoucím partnerem, spolu s ním jsou do něj zapojeny Destinační agentura Krušné hory a Tourismusverband Erzgebirde. Projekt odstartoval 1. 1. 2011 a ukončen bude na konci letošního roku. Celkový rozpočet projektu je 1 milion eur, což je částka, o kterou se dělí česká a německá strana. Ústecký kraj má náklady 803 tisíc eur, ze kterých 10 procent hradí ze svého rozpočtu, 5 procent jde ze státního rozpočtu a 85 procent z rozpočtu Evropské unie.

http://www.krusnehory-erzgebirge.eu/

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

01

01

01

01
Ing. Jana Nedrdová (s mikrofonem) z Odboru strategie, přípravy a realizace projektů KÚÚK konferenci zahájila.

01
Prohlídka zámku Červený Hrádek

01
Skřítci na zámku

01
Na Lesné účastníci získali celou řadu informačních materiálů.

01
Ukázka tradičních řemesel

01
Skanzen v Seiffenu

01
Tradiční výroba dřevěných hraček

01
Závěr poznávací cesty ve štole

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 13.6.2012 / 13.6.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém