Orientační nabídka


 

Květen - důležitý měsíc pro dálnici

1
Ve Velemíně se uskutečnilo další pravidelné setkání na pozvání starostů obcí ležících na objízdných trasách nedostavěné dálnice D8. Aktuální informace o financování dálnice, otevření vchynického mostu a řešení odvolání proti územnímu rozhodnutí a stavebnímu povolení na nedokončený úsek podali zástupci ministerstva dopravy, Ředitelství silnic a dálnic, krajského úřadu a radní Jiří Šulce za Ústecký kraj.
 

 
 

Tisková zpráva z 29. března 2012

 

Nejprve informoval ředitel Kubovský z MD, že v řízení o dodatečném povolení mostu u Vchynic se předpokládá vydání povolení začátkem příštího týdne. Pak se zahájí další řízení o předčasném užívání stavby tak, aby na začátku května mohl být úsek z Lovosic do Bílinky otevřen pro dopravu.

Na provoz tohoto úseku by neměl mít vliv ani případný rozklad.

 

Nejvíce asi účastníky schůzky zajímal vývoj řešení odvolání na zbývající nedokončený úsek. Zdena Švehlová, vedoucí krajského stavebního úřadu, informovala o termínech a lhůtách, které mají vliv na vydání rozhodnutí s tím, že ukončení tohoto řízení se předpokládá kolem 20. dubna. Právní moci by pak rozhodnutí mohlo nabýt počátkem května a následně by ŘSD mohlo pokračovat s výstavbou. Ředitel závodu Praha Jiří Mayer upřesnil lhůtu na zprovoznění dálnice do 32 měsíců od nabytí právní moci. Celou situaci ještě mohou zkomplikovat případné žaloby a rozhodování soudu.

 

Pro všechny byla dobrá zpráva z ministerstva, že s financováním se stále počítá z operačního programu Doprava, případně jsou prostředky zajištěny z národních zdrojů.

 

Jako vždy byli starostové v závěru informováni o plánovaných akcích a opravách na objízdných trasách. Závěrem jednání byl mírný optimismus všech zúčastněných, ale také obavy, zda ekologické organizace nebudou rozhodnutí úřadů opět napadat kvůli záležitostem starým několik let, což komplikuje a brzdí výstavbu tolik očekávané a chtěné dálnice.

1
Radní Jiří Šulc vedle ředitele závodu Praha ŘSD Jiřího Mayera

2
Na setkání přijel také primátor města Ústí nad Labem Vít Mandík

3
Zaplněný sál velemínského motorestu

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 29.3.2012 / 29.3.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém