Orientační nabídka


 

Litoměřice, Lovosice a Terezín hostily další z Hejtmanských dnů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Litoměřice, Lovosice a Terezín hostily další z Hejtmanských dnů
Doprava, cyklostezky, sociální oblast, loňská autobusová krize, protipovodňová opatření - taková byla nejčastější témata, na která se v rámci Hejtmanského dne ptali občané Litoměřic, Lovosic a Terezína hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce.
 

 
 

Litoměřice, Lovosice a Terezín hostily další z Hejtmanských dnů

 

Doprava, cyklostezky, sociální oblast, loňská autobusová krize, protipovodňová opatření  – taková byla nejčastější témata, na která se v rámci Hejtmanského dne ptali občané Litoměřic, Lovosic a Terezína hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce.

 

Hejtmanský den se koná pravidelně každý měsíc v jednom z okresů Ústeckého kraje. Hejtman Jiří Šulc se během dne setkává se starosty obcí okresu a především s občany. Ty z Litoměřicka zaujal zejména hejtmanův plán na zamezení zneužívání sociálních dávek. „To, že část nezaměstnaných dávky, které jim stát dává na uspokojení základních potřeb, utratí za alkohol, nebo za hrací automaty, není žádné tajemství. Navrhujeme proto, aby místo peněz nezaměstnaní dostávali čipové karty nebo elektronické peněženky, které by byly blokovány pro nákup alkoholu a cigaret a byly by nepřenosné,“ řekl Jiří Šulc a doplnil: „V letošním roce bychom to rádi v jednom z měst kraje vyzkoušeli v rámci pilotního projektu.“

 

Litoměřický okres je ovšem v sociální oblasti premiantem celého Ústeckého kraje. „Ve srovnání s rokem 2004, kdy tvořila nezaměstnanost 12,1 procenta, došlo v minulém roce ke snížení na 8,4 procenta. Litoměřice se tak nachází na nejnižší příčce celého Ústeckého kraje, kde se nezaměstnanost pohybuje kolem 11 procent,“ popsal pozitivní ukazatele Jiří Šulc.

 

Na první příčce se Litoměřicko drží nejen co do nejnižšího počtu nezaměstnaných, ale v i objemu dotací získaných od Ústeckého kraje. Zatímco ostatní okresy čerpaly za poslední čtyři roky od 34 do 87 milionů, litoměřický okres dokázal od Ústeckého kraje získat dotace v rekordní výši 170 milionů korun. „Je potřeba říct, že v této částce nejsou zahrnuty dotace, které na Litoměřicko přišly v rámci pomoci po povodních. Jen ty samotné totiž činily 433 milionů korun,“ vysvětlil hejtman.

 

Čerpání krajských dotací zaujalo především starosty obcí litoměřického okresu, se kterými se hejtman sešel v dopoledních hodinách v kulturním domě v Litoměřicích. Jak jim Jiří Šulc připomenul, v nadcházejících letech se naskýtá možnost čerpat dotace také z Regionálního operačního programu. Pro region soudržnosti Severozápad, ve kterém je spolu s Ústeckým krajem také kraj Karlovarský, je v něm na roky 2007 - 2013 připraveno kolem dvaceti miliard korun. Část z nich je určena také na rozvoj obcí.

 

Další z hejtmanských dnů se uskuteční koncem února na Teplicku.

 

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

tel. 475 657 726; mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

 

Litoměřice, Lovosice a Terezín hostily další z Hejtmanských dnů

Litoměřice, Lovosice a Terezín hostily další z Hejtmanských dnů

Litoměřice, Lovosice a Terezín hostily další z Hejtmanských dnů

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 30.1.2008 / 31.1.2008 | Zveřejnit od-do: 30.1.2008-28.2.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém