Orientační nabídka


 

Litoměřická konference o cestovním ruchu STOP and Stay pod záštitou hejtmanky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
stop and stay
Město Litoměřice hostí ve dnech 26. – 27. března 2009 konferenci o cestovním ruchu STOP and STAY. Více než třista účastníků, shromážděných v litoměřickém Domě kultury, pozdravili místopředseda Vlády ČR Alexandr Vondra a hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 26. 3. 2009

 

Město Litoměřice hostí ve dnech 26. – 27. března 2009 konferenci o cestovním ruchu STOP and STAY. Více než třista účastníků, shromážděných v litoměřickém Domě kultury, pozdravili místopředseda Vlády ČR Alexandr Vondra a hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.  Pořadatelem konference, konané pod záštitou hejtmanky, je město Litoměřice.  Její hosty, mezi nimiž nechyběli krajský radní Radek Vonka, členové krajského zastupitelstva Petr Fiala nebo Martin Strakoš, vítal litoměřický starosta Ladislav Chlupáč.

 

„Oblast cestovního ruchu je velikou příležitostí pro vznik pracovních příležitostí v našem regionu a jeho podpora je jednou z priorit současného vedení kraje. Proto jsem velmi potěšena, že jste přijali pozvání do Litoměřic. Zvláště, když konference byla zařazena mezi významné události předsednictví v Radě Evropské unie, odehrávající se v našem regionu. Ano, i tím na sebe poutáme pozornost ve snaze nabídnout náš kraj jako lákavý cíl turistických výletů,“ uvedla ve zdravici k hostům Jana Vaňhová, která dále hovořila o roli Ústeckého kraje v období českého předsednictví Radě EU. „Náš kraj se podílel na řadě doprovodných akcí, například na bruselském uměleckém vystoupení Evropa za železnou oponou, uměleckou soutěž výtvarníků Dvacítky –Nová generace Evropy. Byli jsme u pořádání řady pracovních jednání u nás v kraji i v sídle Evropské unie v Belgii a ráda také připomínám důstojné a aktivní zapojení Zastoupení Ústeckého kraje v Bruselu do všech významných akcí, střetnutí, seminářů a workshopů,“ uvedla hejtmanka a připomněla další akce, spojené s českým předsednictvím radě EU, zejména neformální zasedání ministrů dopravy EU, které bude pořádáno ve dnecj 29.-30. 4. rovněž v Domě kultury v Litoměřicích.

 

V úvodu dvoudenního setkání odborníků z oblasti cestovního ruchu STOP and STAY vystoupili Alexandr Vondra, Jana Vaňhová a Radek Vonka na tiskové konferenci. Na ní mimo jné zdůraznili podíl hospodářské krize na návštěvnosti regionu, odrážející klesající celorepublikový trend. „Před námi je i jiný veliký problém. Turisté přijíždějící do našeho kraje musí cítit z lidí, že tu rádi žijí. Že jsou vítáni lidmi, kteří jsou na svůj domov hrdí. Tak tomu ale v mnoha případech není a sebelepší propgace kraje na veletrzích cestovního ruchu nebo reklamní kampaně dosavadní mínění o Ústeckém kraji nezmění,“ řekl mimo jiné Radek Vonka. Hejtmanka Vaňhová v této souvislosti připomněla, že Ústecký kraj předožil do aktuální výzvy Regionálního operačního programu Severozápad projekty na vyznačení přibližně 600 turistických cílů v regionu a na zajištění účasti na veletrzích cestovního ruchu po dobu dvou let.

 

 Připravil František Janačík

oddělení tiskových informací

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 788, janacik.f@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

vítání
Janu Vaňhovou přivítali Starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč (vpravo) a člen tamního zastupitelstva Jaroslav Tvrdík 

peoslov
"Vítejte v Litoměřicích, pozdravila účastníky konference hejtmanka Jana Vaňhová.  

podium

vondra
Alexandr Vondra, Ladislav Chlupáč, Jana Vaňhová a Radek Vonka v přísálí litoměřického Domu kultury

stanek UK
O propagační předměty Ústeckého kraje byl v Litoměřicích zájem

vlaček

 
Zodpovídá: František Janačík
Vytvořeno / změněno: 26.3.2009 / 26.3.2009 | Zveřejnit do: 26.4.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém