Orientační nabídka


 

Litoměřické svátky hudby letos počtvrté

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
web
Nejen pozvání na 4. ročník Litoměřických svátků hudby, které proběhnou poslední srpnový víkend, přinesli jejich organizátoři z občanského sdružení Musica at Education, manželé Kuldovi, hejtmanovi kraje Oldřichu Bubeníčkovi.
Tisková zpráva ze dne 15. března 2016
 

 
 

Při své návštěvě, které se zúčastnila také radní Jitka Sachetová s kompetencí pro oblast kultury a památkové péče, seznámili oba představitele kraje s celým projektem a se jmény účinkujících umělců v průběhu letošních koncertů. Stejně jako v minulých letech se mohou návštěvníci festivalu těšit na dva koncerty v magickém prostoru bývalého jezuitského kostela Zvěstování Panně Marii. Páteční večer budou patřit barokní prostory instrumentální hudbě, kde nebude ani letos chybět houslový virtuos Václav Hudeček, který společně s vynikajícími sólisty na violoncello a violu předvedou za doprovodu Plzeňského symfonického orchestru krásné koncertní skladby. Sobotní operní večer, ve kterém vystoupí skvělá sopranistka a s ní mladý, velice nadaný tenorista, pak bude patřit v první třetině programu dílu W. A. Mozarta, jehož 260 let od narození si letos připomíná nejen hudební svět.

Litoměřické svátky hudby jsou festivalem, který dává prostor k rozvíjení umělecké kariéry mladým talentovaným umělcům. „ V letošním ročníku to bude sólová hráčka na violu a tenorista,“ doplnila Alena Kuldová. Akce, která navazuje na již dlouhodobě zavedený festival Svátky hudby v Praze, je od roku 2013 pořádaná také v Litoměřicích, mimo jiné i za podpory Ústeckého kraje.

web1
Radní Jitka Sachetová (vlevo) s Alenou Kuldovou

 

 
Zodpovídá: Ing. Marie Logrová
Vytvořeno / změněno: 15.3.2016 / 15.3.2016 | Zveřejnit od-do: 15.3.2016-15.4.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém