Orientační nabídka


 

Lounská nemocnice má nového majitele

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Lounská nemocnice má nového majitele
Hejtman Jiří Šulc dnes podepsal smlouvu o prodeji Nemocnice Louny. O převodu této nemocnice na společnost Nemocnice sv. Alžběty spol. s r. o. rozhodlo na své poslední schůzi Zastupitelstvo Ústeckého kraje. Nemocnice Louny byla prodána za 58 milionů korun.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 13.5.2004

 

Lounská nemocnice má nového majitele

 

Hejtman Jiří Šulc dnes podepsal smlouvu o prodeji Nemocnice Louny. O převodu této nemocnice na společnost Nemocnice sv. Alžběty spol. s r. o. rozhodlo na své poslední schůzi Zastupitelstvo Ústeckého kraje. Nemocnice Louny byla prodána za 58 milionů korun.

             Nemocnici Louny převedl na kraj stát počátkem roku 2003. Patřila mezi nemocnice, které stát zřizoval prostřednictvím okresních úřadů. Vláda tyto nemocnice převedla na kraje i s jejich dluhy a zpočátku se k těmto závazkům, které vznikly pod jeho správou, nechtěla znát. „Stálo nás hodně času a sil, než se nám podařilo ministerstvo dostrkat k tomu, aby alespoň část dluhů uznalo za své,“ připomněl hejtman Jiří Šulc. V listopadu 2003 vláda rozhodla o poskytnutí finanční dotace na částečné oddlužení zdravotnických zařízení, které stát převedl na kraje. Z těchto peněz Ústecký kraj poslal do Nemocnice Louny celkem 66,245 milionů korun. Dalších přibližně 10 milionů pak v průběhu loňského roku na oddlužení nemocnice vynaložil z vlastního rozpočtu.

             „S oblibou přirovnávám lounskou nemocnici k pacientovi, kterého jsem zdědili ve stadiu klinické smrti. Nemocnice byla zadlužená, hrozilo jí dokonce i odpojení dodávek tepla. Díky nasazení krizového řízení se nám podařilo tyto problémy zvládnout, příslovečného pacienta vzkřísit a  udržet naživu. V současné době je však nutné, aby léčebný proces pokračoval a to pod vedením odborníků. Proto jsem se rozhodli přistoupit k prodeji nemocnice,“ uvedl Jiří Šulc.

             Záměr převodu Nemocnice Louny na jinou právnickou osobu schválilo Zastupitelstvo Ústeckého kraje dne 3. září 2003.  Usnesením ze dne 14. ledna 2004 Rada Ústeckého kraje vyhlásila obchodní veřejnou soutěž převod Nemocnice Louny. Po vyhodnocení předložených návrhů Rada Ústeckého kraje dne 13. dubna 2004 v souladu se svým vyhrazeným právem tuto obchodní veřejnou soutěž zrušila a zároveň uložila hejtmanovi Ústeckého kraje jednat o možném převodu Nemocnice Louny se společností Nemocnice sv. Alžběty spol. s r.o., protože její nabídka se nejvíc blížila požadavkům kraje. Výsledkem tohoto jednání je oboustranně přijatelná smlouva, kterou dnes hejtman stvrdil svým podpisem.

„Jsem přesvědčen o tom, že v kraji mohou vedle sebe pracovat nemocnice krajské, městské i soukromé. O tom, které budou nejúspěšnější, časem rozhodne především kvalita poskytované péče a zájem pacientů. Lounská  nemocnice je potřebná pro zajištění lékařské péče v regionu a nový majitel zachování zdravotní péče garantuje. Věřím, že nemocnice je životaschopná a má všechny předpoklady pro to, aby prosperovala,“ řekl při podpisu smlouvy hejtman Jiří Šulc.

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

Lounská nemocnice má nového majitele

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.5.2004 / 13.5.2004 | Zveřejnit do: 13.6.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém