Orientační nabídka


 

Louny se dočkaly nového kruhového objezdu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Louny se dočkaly nového kruhového objezdu
Za přítomnosti hejtmana Ústeckého kraje a starosty Loun byla slavnostně otevřena kruhová křižovatka Hrnčířská-Českých bratří, která má ulevit dopravě v Lounech.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27.6.2007

 

Louny se dočkaly nového kruhového objezdu

 

 

Za přítomnosti hejtmana Ústeckého kraje a starosty Loun byla slavnostně otevřena kruhová křižovatka Hrnčířská-Českých bratří, která má ulevit dopravě v Lounech.

 

Dopravě v Lounech se uleví. Do provozu byla uvedena nová kruhová křižovatka na silnici II. třídy číslo 229. Jde o pětiramennou křižovatku o vnějším průměru 35 metrů. Náklady na její vybudování přišly na 13, 13 milionů korun a podělili se o ně Ústecký kraj a město Louny.  Z pokladny Ústeckého kraje bylo na křižovatku uvolněno asi 10 milionů korun. Z nich kraj, jako vlastník silnic II. a II. tříd,  financoval vybudování samotné křižovatky - průtah silnice II/229 a napojení na silnici II/246. Louny hradily úpravu chodníků, napojení místních komunikací na křižovatku, veřejné osvětlení a výsadbu zeleně.

    Slavnostního otevření křižovatky se účastnili představitelé obou investorů – tedy hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a starosta města Louny. Oba se shodli na tom, že spolupráce mezi krajem a městem při budování silničních staveb je dobrý způsob, jak zlepšit stav komunikací ve městech. Jiří Šulc ve svém úvodním slově upozornil na to, že stav silnic, které kraj dostal před několika lety od státu, je žalostný. Spolupráce s městy je jednou z cest, jak přispět k jejich nápravě.

     Kruhový objezd Hrnčířská-Českých bratří ostatně není jedinou stavbou v Lounech, která vzniká ve spolupráci města a Ústeckého kraje. Právě na silnici II. třídy číslo 229 na křížení ulic Vladimírská-Rakovnická vzniká ještě jeden menší kruhový objezd. Ten by měl být dokončen v srpnu.

   

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

 

-  zhotovitelem je společnost Ekostavby Louny s.r.o.

 

 

Hejtman Jiří Šulc, starosta Loun Jan Kerner a Jiří Markup z firmy Ekostavby Louny s.r.o., která stavbu realizovala, přestřihávají pásku.
Hejtman Jiří Šulc, starosta Loun Jan Kerner a Jiří Markup z firmy Ekostavby Louny s.r.o., která stavbu realizovala, přestřihávají pásku.

Louny se dočkaly nového kruhového objezdu

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.6.2007 / 27.6.2007 | Zveřejnit od-do: 26.6.2007-26.7.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém