Orientační nabídka


 

Mezinárodní setkání keškařů v Terezíně

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
web
Téměř dva a půl tisíce „kačerů“, jak si důvěrně říkají milovníci geocachingu, se sešlo poslední květnovou sobotu v Terezíně u příležitosti pátého ročníku Terezínských her. Stejně jako v minulých letech uskutečnilo se i letos mezinárodní setkání s podporou Ústeckého kraje a pod záštitou krajské radní pro oblast kultury a památkové péče Jitky Sachetové, která se osobně zúčastnila zahájení závodu SAPÉR, a večer se starostou Terezína Danielem Trapani slavnostně pokřtila pamětní mince vydané u příležitosti akce. „Podobné mezinárodní akce podporujeme i vzhledem k tomu, že nám pomáhají ukázat Terezín také z jiné stránky, než tolik citované historické,“ řekla Jitka Sachetová.
Tisková zpráva ze dne 29. května 2016
 

 
 

Jak řekl organizátor akce Marian Heczko, Terezínské hry probíhají každý rok v květnu od roku 2012. Na začátku všeho byla jednodenní akce inspirovaná oblíbenou televizní soutěží "Fort Boyard". Prostory ravelinu 18, které byly zvoleny pro první ročník, skvěle posloužily a  navodily atmosféru tajemné pevnosti skrývající poklad. První ročník pod názvem "Za pokladem pevnosti Terezín" se návštěvníkům líbil, což bylo velkou motivací pokračovat. „Letos jste se tady mohli potkat s lidmi z Německa, Švédska, Chorvatska i z Indie. Pro všechny má Terezín neopakovatelnou atmosféru,“ dodal Maria Heczko. Pro velký zájem připravili organizátoři ve hře Za pokladem o jeden turnus navíc a pilotně odstartovali novou soutěž pro zdatné jedince s názvem SAPÉR.

web
Krajská radní Jitka Sachetová a starosta Terezína Daniel Trapani při křtu pamětní medaile. Vpravo organizátor akce Marian Heczko

web

web

web

web

web

 



 

 

 
Zodpovídá: Ing. Marie Logrová
Vytvořeno / změněno: 29.5.2016 / 29.5.2016 | Zveřejnit od-do: 29.5.2016-29.6.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém