Orientační nabídka


 

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR chce úzce spolupracovat s kraji

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR chce úzce spolupracovat s kraji
Hlavními body prvního setkání ministra s představiteli ústecké krajské samosprávy bylo čerpání finančních prostředků z evropských dotačních titulů, zejména ze Společného regionálního operačního programu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 31. 5. 2005

 

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR chce úzce spolupracovat s kraji

 

Přibližně hodinovou schůzku absolvoval ministr pro místní rozvoj ČR Radko Martínek s hejtmanem Ústeckého kraje Jiřím Šulcem. Jednání se zúčastnili také vládní zmocněnec pro Severozápadní Čechy Vlastimil Aubrecht a primátor města Ústí nad Labem, člen krajského zastupitelstva Petr Gandalovič.

            Hlavními body prvního setkání ministra s představiteli ústecké krajské samosprávy bylo čerpání finančních prostředků z evropských dotačních titulů, zejména ze Společného regionálního operačního programu. „Původní nasměrování priorit tohoto programu neodpovídá současným zkušenostem s uplatňováním těchto projektů. Existuje tu například titul pro provozovatele veřejné dopravy na nákup vozidel, ale naprosto chybí možnost výrazněji čerpat peníze na dopravní infrastrukturu, která je v současné době v Ústeckém kraji ve velmi špatném stavu. Přitom je tu řada evropský významných projektů, například stavba západního mostu v Litoměřicích, které při současném nastavení kritérií na tyto peníze nedosáhnou,“ uvedl v diskusi mimo jiné hejtman Jiří Šulc.

            Ministr Radko Martínek zdůraznil, že jednou z hlavních priorit jím vedeného úřadu je nastartování úzké spolupráce s kraji. „Ústecký kraj je stále vnímán jako strukturálně postižený region a jedním z cílů našich snah bude zjednodušit administrativu u podávaných evropských projektů a umožnit tak krajům jednodušší čerpání dotací podle jejich reálných potřeb. Jsem informován o tom, že tento kraj je zatěžován nadměrnou silniční nákladní dopravou. Před námi je společné stanovení priorit regionálních operačních programů pro období začínající rokem 2007 a dopravní infrastruktuře tam chceme věnovat větší prostor, byť to v Bruselu nemá příliš vstřícnou odezvu. Myslím ale, že na dobrou spolupráci s Ústeckým krajem dokážeme navázat a prohloubit ji,“ uvedl v průběhu jednání s hejtmanem Jiřím Šulcem ministr pro místní rozvoj Radko Martínek.

 

 

Ministr Radko Martínek (vpravo) zdůraznil, že jednou z hlavních priorit jím vedeného úřadu je nastartování úzké spolupráce s kraji
Ministr Radko Martínek (vpravo) zdůraznil, že jednou z hlavních priorit jím vedeného úřadu je nastartování úzké spolupráce s kraji

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR chce úzce spolupracovat s kraji

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 31.5.2005 / 31.5.2005 | Zveřejnit do: 31.7.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém