Orientační nabídka


 

Ministryně Džamila Stehlíková jednala s hejtmanem Jiřím Šulcem o nepřizpůsobivých občanech

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ministryně Džamila Stehlíková jednala s hejtmanem Jiřím Šulcem o nepřizpůsobivých občanech
Ministryně vlády ČR Džamila Stehlíková informovala hejtmana Jiřího Šulce o některých chystaných legislativních opatřeních vlády i přípravě na založení agentury, jež by předcházela sociálnímu vyloučení některých našich občanů ze společnosti.
 

 
 

Tisková zpráva z 30. srpna 2007

Ministryně Džamila Stehlíková jednala s hejtmanem Jiřím Šulcem o nepřizpůsobivých občanech

Členku vlády České republiky Džamilu Stehlíkovou, která je v kabinetu Mirka Topolánka ministryní pro lidská práva a národnostní menšiny, přijal ve čtvrtek dopoledne hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. Přijetí byli přítomni též vedoucí odboru kanceláře hejtmana Aleš Konopásek a asistent ministryně Miroslav Koranda.

            Džamila Stehlíková má blízký vztah k našemu kraji, jistou dobu pracovala jako psychiatr v tehdejší chomutovské Nemocnici s poliklinikou a ještě vloni měla v Chomutově i soukromou praxi. Více než hodinové jednání věnovali ministryně a hejtman problematice nepřizpůsobivých občanů obecně a konkrétně v našem kraji, možnostem jejich zapojování do volnočasových aktivit, vzdělávání a především jejich integraci do majoritní společnosti. Ministryně informovala Jiřího Šulce o některých chystaných legislativních opatřeních vlády i přípravě na založení agentury, jež by předcházela sociálnímu vyloučení některých našich občanů ze společnosti. „Jsem rád, že se v romské problematice konečně něco děje. Předcházející vlády nepřizpůsobivé občany uplácely více než štědrými sociálními dávkami. To však musí skončit, stát  je díky sociálním demokratům nehorázně zadlužen a nemůžeme přihlížet zneužívání sociálních dávek těmi, co nechtějí pracovat. Práce pro tyto lidi je v Ústeckém kraji již dost. Agentura se musí zaměřit vedle Moravskoslezského kraje jako v hlavní prioritě na Ústecký kraj,“ řekl hejtman Jiří Šulc. „Vytipujme města, obce či lokality, kde je problém s Romy nejtíživější, a nejen s nimi, ale také s některými skupinami občanů majoritní společnosti. Nemáme jen Chánov či Matiční ulici v Ústí, situace se musí řešit i v Janově u Litvínova, Bečově, Obrnicích nebo Bílině.“

            Džamila Stehlíková a Jiří Šulc se shodli na potřebě změnit vyplácení sociálních dávek a vyměnili si také zkušenosti i z jiných zemí Evropy či ze zámoří, kde sociální dávky státy tak štědře nevyplácejí a kde také funguji kontrolní mechanizmy či institut zvláštního příjemce (například nájmy se zasílají z dávek přímo majiteli bytu, nikoliv jejich  příjemci).

            Ministryně Džamila Stehlíková přijede v první zářijové dekádě znovu do Ústí nad Labem, tentokrát s kolegyní Danou Kuchtovou, jež vede rezort školství, mládeže a tělovýchovy. Podrobněji se v krajském městě seznámí s problematikou sociálně vyloučených občanů v některých částech města či. Pravděpodobně se znovu také setká i s hejtmanem Jiřím Šulcem

Připravil Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

oddělení tiskových informací,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem,

tel. 475 657 742, 603 192 629.

sebesta.z@kr-ustecky.cz.

 

 

 

Ministryně Džamila Stehlíková jednala s hejtmanem Jiřím Šulcem o nepřizpůsobivých občanech

Ministryně Džamila Stehlíková jednala s hejtmanem Jiřím Šulcem o nepřizpůsobivých občanech

Ministryně Džamila Stehlíková jednala s hejtmanem Jiřím Šulcem o nepřizpůsobivých občanech

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 30.8.2007 / 30.8.2007 | Zveřejnit od-do: 30.8.2007-29.9.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém