Orientační nabídka


 

Možná neopakovatelná příležitost čerpání evropských peněz pro Region soudružnosti Severozápad

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Možná neopakovatelná příležitost čerpání evropských peněz pro Region soudružnosti Severozápad
Za účasti náměstka a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radka Vonky se na Krajském úřadu Ústeckého kraje uskutečnilo setkání starostů a představitelů měst a obcí Regionu soudružnosti Severozápad.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 26. března 2007

Možná neopakovatelná příležitost čerpání evropských peněz pro Region soudružnosti Severozápad

Za účasti náměstka a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radka Vonky a některých členů Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky se na Krajském úřadu Ústeckého kraje uskutečnilo setkání starostů a představitelů měst a obcí Regionu soudružnosti Severozápad. Posláním tohoto setkání samospráv s mottem Města a obce jako hybná síla rozvoje regionů bylo financování projektů obcí, města a krajů v programovacím období Evropské unie na léta 2007 – 2013.

            Úvodní slovo celodenní akce pronesl Radek Vonka, jenž zrekapituloval minulé období, konkrétně pozitiva z naplňování úkolů a projektů tzv. BROÚKa, tedy Budoucího rozvoje Ústeckého kraje, hovořil o poslání Rozvojových center a především se zaměřil na období příštích sedmi let. „Regionální operační program je zásadním programovým dokumentem, který bude určovat priority našeho regionu pro čerpání peněz se strukturálních fondů Evropské unie. Region Soudružnosti Severozápad, v němž je vedle našeho kraje také Karlovarský kraj, může pro následující léta počítat           se sumou 746 milionů Eur, tedy s téměř jedenadvaceti miliardami korun, větší část samozřejmě díky našemu významu a velikosti připadne právě Ústeckému kraji. Mohu říci, že peníze na financování všech pěti priorit ROP budou, musíme je však umět čerpat na nadregionální projekty z oblasti dopravní infrastruktury, revitalizace měst a rozvoje venkova, na rozvoj cestovního ruchu, na zvyšování kapacit pro místní rozvoj a podobně. Plánovací období EU, které právě nastalo, bude možná pro naši zemi a konkrétně pro Ústecký kraj posledním obdobím, kdy v tak velkém rozsahu budeme moci evropské peníze čerpat. Berte to, prosím, jako neopakovatelnou příležitost,“ zdůraznil ve svém projevu Radek Vonka.

            Pondělního setkání starostů se také zúčastnili někteří podnikatelé, členové hospodářských komor, neziskových organizací nebo ústavů či škol. Jeho součástí byla také diskuze o nejlepších akcích minulého projektového období, financování územních samospráv a samozřejmě konkrétní možnosti i první zkušenosti s financováním projektů měst, obcí a krajů z evropských strukturálních fondů v programovacím období EU 2007 – 2013.

            Ústecká akce byla dalším z řady jednání samospráv regionů soudržnosti v celé ČR a ředitelka pořádají společnosti Regionpartner Jiřina Nehybová také informovala o tom, že setkání všech osmi regionů vyvrcholí 26. dubna v Praze Národním sněmem regionů soudržnosti ČR pro rok 2007.

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

Možná neopakovatelná příležitost čerpání evropských peněz pro Region soudružnosti Severozápad

Možná neopakovatelná příležitost čerpání evropských peněz pro Region soudružnosti Severozápad

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.3.2007 / 26.3.2007 | Zveřejnit od-do: 26.3.2007-26.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém