Orientační nabídka


 

Na Chomutovsku spustili projekt na podporu technického vzdělávání

V prosinci letošního roku spustila Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov vlastní pilotní projekt Firmy pro školu – škola pro firmy. Jeho cílem je podpora technických oborů vzdělání a logistiky, nabídky a požadavky praxe žáků ve firmách, uplatnění absolventů v praxi a zároveň možnosti dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v prostředí firem.
Tisková zpráva ze dne 15. prosince 2023
01
 

 
 
Prvním krokem projektu bylo setkání zástupců školy a oslovených zástupců firem z Průmyslové zóny Triangle a společností z Chomutovska. V únoru 2024 proběhne obdobné setkání s kariérovými poradci oslovených základních škol měst Chomutova a Jirkova. Žákům střední školy bude umožněno navštívit firmy a následně se v rámci odborného výcviku, souvislé praxe či brigád zapojit do práce v technických a logistických pracovních pozicích. Žákům se tak otevře cesta k uplatnění po ukončení studia.

Pro žáky základních škol zajistí střední škola projektové dny na spolupracujících firmách. Budou mít možnost, zejména ti, kteří se chystají přihlásit na střední školu do technických a logistických oborů vzdělání, poznat práci ve firmách s tímto zaměřením.

1
Prvním krokem projektu bylo setkání zástupců školy a oslovených zástupců firem z Průmyslové zóny Triangle a společností z Chomutovska

 

ZDROJ: Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov
 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 15.12.2023 / 15.12.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém