Orientační nabídka


 

Na drážďanském veletrhu za novými návštěvníky regionu

Letošní první výjezd na zahraniční veletrh cestovního ruchu mířil do Drážďan na Reissemesse Dresden, kde se Ústecký kraj prezentoval spolu s Agenturou CzechTourism jako region vhodný pro rodinnou dovolenou i zážitkové aktivity.
3
 

 
 

Návštěvníci, kterých bylo v letošním roce cca 35 tisíc, se na ústeckém stánku zajímali především a venkovní aktivity typu cyklistika a tracking. Velký zájem byl o nový krajský produkt Hřebenovka, ale také o projekt „Na kole a pěšky za společným dědictvím“, který ukazuje krásy podstávkových domů v oblasti Šluknovského výběžku. Stranou nezůstaly ani cyklostezky, které jsou oblíbeným cílem německých turistů. Kromě častých dotazů na možnosti dopravy v Ústeckém kraji včetně vyjížděk lodí po Labi se vracely otázky na přístupnost nejoblíbenějších turistických cílů Českého Švýcarska – Pravčické brány a soutěsek ve Hřensku.

Mezi významné hosty na stánku Ústeckého kraje patřil náměstek pro cestovní ruch Jiří Řehák, generální konzulka Markéta Meissnerová a saská státní ministryně pro kulturu a cestovní ruch Barbara Klepsch.

Veletrh Reissemesse Dresden je akcí nadregionálního významu, která je známá vysokou návštěvností. Pro saský trh je Ústecký kraj zajímavý především dobrou dopravní dostupností. Podobné akce jsou dobrou příležitostí, jak region představit dalšímu okruhu potenciálních návštěvníků.

1
Generální konzulka Markéta Meissnerová (vlevo) s mapou dálkové trasy Hřebenovka

2
Na stánek zavítal náměstek hejtmana Jiří Řehák (druhý zleva), spolu s ním pracovníci odboru regionálního rozvoje ÚK

3
Drážďanský veletrh přilákal tisíce návštěvníků

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 31.1.2024 / 31.1.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém