Orientační nabídka


 

Na konferenci k projektu "Institut trhu práce" promluvil Radek Vonka

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Na konferenci k projektu
Ve velkém sálu Krajského úřadu Ústeckého kraje se ve čtvrtek 23. listopadu uskutečnila konference věnovaná podpůrnému systému služeb zaměstnanosti, Institutu trhu práce. Zúčastnil se jí také náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 23. 11. 2006

 

Na konferenci k projektu “Institut trhu práce“ promluvil Radek Vonka

 

Konferenční sál Krajského úřadu Ústeckého kraje hostil ve čtvrtek 23. listopadu odborníky na trhu

práce a zástupce většiny organizací zabývajících se politikou zaměstnanosti. Jejich krajská konference byla věnována podpůrnému systému služeb zaměstnanosti, projektu, jehož název je jednoznačný: Institut trhu práce. Konference se zúčastnil také náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka.

Projekt Ministerstva práce a sociálních věcí ČR v rámci operačního programu Rozvoje lidských zdrojů byl zahájen v červenci letošního roku a ukončen bude za necelé dva roky; probíhá zatím v pěti krajích – Ústeckém, Moravskoslezském, Pardubickém, Zlínském a v kraji Vysočina. „Je dobře, že náš kraj je mezi těmi vybranými,“ řekl nám Radek Vonka. „Patříme k regionům s nejvyšší mírou nezaměstnaností, i když mohu se střízlivým optimismem říci, že trend je jednoznačný - i u nás nezaměstnanost klesá. Vždyť např. v červnu roku 2005 byla v celém Ústeckém kraji 15%, o rok později 14,2 % a k poslednímu dni letošního října je v Ústeckém kraji míra nezaměstnanosti 13,4%. Bez práce bylo 58.553 lidí, v jednotlivých úřadech práce regionu bylo evidováno ještě o pět tisíc lidí více, tedy nemocných a žen na mateřské dovolené.“

Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka ve svém projevu analyzoval sociální a ekonomické problémy našeho regionu, ale také cesty vedoucí k dalšímu snižování nezaměstnanosti, a to prostřednictvím rozvíjející se ekonomiky, lepších sociálních služeb nebo vzdělávání všech účastníků  procesu. „Proto také vítám projekt Institutu trhu práce, od kterého očekáváme u nás v kraji také zapojení dalších subjektů do této problematiky, změny v kvalifikaci lidí a jejich motivaci pracovat,“ řekl Radek Vonka.

Partnerem projektu Institut trhu práce je Národní vzdělávací fond, Hospodářská komora ČR a celý je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. Na ústecké konferenci hovořili zástupci MPSV i dalších partnerů projektu, dále např. předseda Krajské hospodářské komory Zbyněk Pěnka a ředitel jediného pověřeného úřadu práce v Ústeckém kraji –Jan Böhm z Ústí nad Labem (v každém z pěti krajů zapojených do projektu je takový úřad jeden). Tématem příspěvků bylo čerpání dotací z ESF a z dalších zdrojů Evropské unie, potřeba poradenství začínajícím podnikatelům, práce koordinačních skupin tohoto projektu, zlepšování informačního systému na trhu práce a jeho dalšímu otevírání všem zaměstnavatelům i uchazečům o zaměstnání či naplňování evropské strategie zaměstnanosti.

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

Na konferenci k projektu

Na konferenci k projektu

Radek Vonka při úvodním slovu; vedle něj předseda Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje Zbyněk Pěnka.
Radek Vonka při úvodním slovu; vedle něj předseda Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje Zbyněk Pěnka.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.11.2006 / 23.11.2006 | Zveřejnit od-do: 23.11.2006-24.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém