Orientační nabídka


 

Na konferenci ústecké univerzity o nových technologiích promluvil i náměstek hejtmana Petr Fiala

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva z 24. ledna 2008

Na konferenci ústecké univerzity o nových technologiích promluvil i náměstek hejtmana Petr Fiala

V Děčíně byla dnes dopoledne zahájena druhá mezinárodní konference o nových technologických poznatcích a informacích International Conference of Technology Knowledge and Information –ICTKI). Pořádá ji jedna z nejmladších fakult Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem – fakulta výrobních technologií a managementu. Až do čtvrtečního podvečera zazní v děčínském Alcanu na tři desítky ryze odborných přednášek a prezentací nejnovějších technologických a výrobních postupů ve strojírenství a dalších průmyslových odvětvích. Odborníci od nás i ze zahraničí se ale zabývají rovněž třeba řízením výroby z podmínkách malých a středních podniků či využitím ergonomie v racionalizaci práce.

Druhou mezinárodní konferenci ICTKI uvedli rektorka ústecké univerzity Iva Ritschelová či generální ředitel a předseda představenstva firmy AGC Flat Glass Štěpán Popovič. V zastoupení hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce promluvil v jejím úvodu také náměstek hejtmana Petr Fiala. Zdůraznil, že výzkum a vývoj moderních technologií v našem průmyslu a jejich uplatňování v praxi nabývá na důležitosti právě v Ústeckém kraji, jenž se v uplynulých letech potýkal se strukturálními problémy. Hovořil také o konkurenčním prostředí v průmyslu Ústeckého kraje, o nedostatku technicky vzdělaných odborníků i snižování nezaměstnanosti. V této souvislosti Petr Fiala také řekl: „Situaci v našem regionu řeší Ústecký kraj aktivní proinvestiční politikou, snahou přilákat do regionu nové silné zahraniční investory s perspektivním výrobním programem. Kraj sehrál spolu s agenturou CzechInvest při získávání vhodných investorů významnou roli a z osobní zkušenosti mohu říct, že jednání s nimi, například ohledně realizace investic ve strategické průmyslové zóně Triangle, nebyla jednoduchá a najít vhodné partnery nebylo snadné. Záměr se však podařilo naplnit, vzniklo mnoho nových pracovních míst a ekonomické oživení kraje se podařilo nastartovat a zájem investorů o náš region stále trvá…. …Doufám, že se jednou dočkáme toho, že moderní technologie budou vznikat přímo v našem regionu a najdou zde také uplatnění přímo ve výrobních podnicích. Vím, že takový cíl není malý, ale věřím, že i tato mezinárodní konference má pro jeho naplnění význam.“

Vedle odborníků z průmyslu několika evropských zemí jsou na konferenci ICTKI 2008 rovněž představitelé technických vysokých škol či fakult. Shodou okolností  měla dnes dopoledne pořadatelská fakulta výrobních technologií a managementu Den otevřených dveří.

 

Připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

         

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 24.1.2008 / 24.1.2008 | Zveřejnit od-do: 24.1.2008-23.2.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém