Orientační nabídka


 

Na krajském úřadě se diskutovalo nad praxí ve vztazích škol a zřizovatelů

Ředitelé škol a jejich zřizovatelé jsou vlastně manažery, kteří řídí vzdělávání na lokální úrovni. Ředitelé jsou vystaveni překážkám jako nadměrná administrativní zátěž, nebo nedostatečný počet podpůrných pracovníků ve vedení škol. Přístup zřizovatelů ke školám není v rámci oblastí jednotný. Organizace Aspen institut Central Europe a Učitel naživo přijeli do Ústeckého kraje představit studii Topit a svítit dávno nestačí. Ta mapuje inspirativní praxe ve vztazích obcí-zřizovatelů a jejich základních škol. Poznatky studie lze však využít i na dalších úrovních vzdělávání.
Tisková zpráva z 26. září 2023
1
 

 
 
„Odborná diskuze, během které byla studie představena, oslovila nejen ředitele škol Ústeckého kraje, ale i zástupce měst a obcí, jakožto zřizovatelů. Připojili se také pracovníci neziskových organizacích zaměřených na vzdělávání. Příklady dobré praxe jasně ukázaly, že je důležitá důvěra, otevřenost a partnerský vztah mezi školou a zřizovatelem. To vše usnadňuje komunikaci,“ popsala radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková.
  
Diskutovalo se hlavně nad otázkami podpory pedagogického vedení, práce s řediteli, postavení pedagogů ve společnosti. Doporučení, jak k těmto otázkám přistupovat, studie obsahuje. Studie je volně přístupná v odkazu zde.

Odborná diskuze
Odborná diskuze

 


 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 26.9.2023 / 26.9.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém