Orientační nabídka


 

Na setkání s Profitem hejtman a jeho zástupce jednali s podnikateli o evropských dotacích

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Na setkání s Profitem hejtman a jeho zástupce jednali s podnikateli o evropských dotacích
Hejtman Jiří Šulc a jeho náměstek a zástupce Radek Vonka byli hosty Podnikatelského setkání Ústeckého kraje, organizovaného týdeníkem Profit. Setkání se uskutečnilo 19. 9. 2006 v zasedacím sále krajského zastupitelstva v sídle Ústeckého kraje pod hejtmanskou záštitou.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 20. 9. 2006

 

Na setkání s Profitem hetman a jeho zástupce jednali s podnikateli o evropských dotacích

 

Hejtman Jiří Šulc a jeho náměstek a zástupce Radek Vonka byli hosty Podnikatelského setkání Ústeckého kraje, organizovaného týdeníkem Profit. Setkání se uskutečnilo 19. 9. 2006 v zasedacím sále krajského zastupitelstva v sídle Ústeckého kraje pod hejtmanskou záštitou. Zúčastnilo se ho přes třicet zástupců firem, podnikajících v regionu a dále představitelé měst Teplice, Louny a Ústí nad Labem. „Jsem rád že vás tu vidím, že jste dokázali přežít v současné legislativní buši“ konstatoval v úvodní řeči hejtman Jiří Šulc a dodal: „Socialistické vlády se svými registračními pokladnami a přebujelou byrokracií už od podnikání odradily mnohé z vás. Přežili jste špatná manažerská rozhodnutí, která minulá vláda přijímala. I vás se, stejně jako nás, dotýkají například rozhodnutí o vládních pobídkách, kdy z peněz nás všech vláda podporovala neúspěšné projekty typu Philipsu v Hranicích. Kdyby tyto miliardy přišly na sever čech, na dostavbu dálnice D8, byly by to dobře využité peníze,“ konstatoval mimo jiné hejtman Jiří Šulc.

Představitelé kraje dále s podnikateli hovořili o skladbě učebních a maturitních oborů, které nedostatečně odrážejí reálnou kvalifikační poptávku v regionu: „Jen vzájemným dialogem s vámi můžeme dosáhnout stavu, kdy námi zřizované střední školy nebudou produkovat tolik budoucích klientů Úřadů práce,“ řekl představitel kraje. Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka účastníkům setkání přiblížil přípravu na nové plánovací období Evropské unie: „Pro Českou republiku je v evropských fondech připraveno mnohem více prostředků než jsme čerpali nyní. Peníze budou uvolňovány prostřednictvím Regionálních operačních programů jejichž podoba zatím vzniká. V současné fázi příprav je tento systém pro kraje nepříznivý, většinu dotací chtějí distribuovat pražské centrální orgány a jen na 13% mají mít přímý vliv kraje. Ale i tak by do krajů mělo přicházet přibližně 100 milionů korun ročně a na tyto peníze tak dosáhnete i vy. Budeme vám v tom pomáhat jako doposud při administraci projektů. Dobrou zprávou pro všechny je, že pro nové Regionální operační programy se nám snad podaří dojednat mírnější byrokratická pravidla. Už by se neměla opakovat situace spojená s čerpáním dotací Společného regionálního programu, kdy přísná evropská pravidla dalšími omezeními komplikovali čeští úředníci, kteří chtěli být před Bruselem, jak se říká, papežštější než papež. Jednání ukazují, že dotace z Evropy budou dostupnější a k rozdělení bude větší balík peněz,“ konstatoval Radek Vonka.

             

 

Připravil : František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.9.2006 / 21.9.2006 | Zveřejnit od-do: 20.9.2006-20.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém