Orientační nabídka


 

Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka: "Ústecký kraj posiluje svoji majetkovou účast v Regionální rozvojové agentuře"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka:
Náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka přijal v úterý 24. října předsedu představenstva Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje Zbyňka Pěnku a převzal od něj, jako od statutárního zástupce litoměřické Okresní hospodářské komory, sedm akcií Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje, a.s. v listinné podobě.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 24. října 2006

 

Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka:

„Ústecký kraj posiluje svoji majetkovou účast v Regionální rozvojové agentuře“

 

            Náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka přijal v úterý 24. října předsedu představenstva Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje Zbyňka Pěnku a převzal od něj, jako od statutárního zástupce litoměřické Okresní hospodářské komory, sedm akcií Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje, a.s. v listinné podobě.

            Zastupitelstvo Ústeckého kraje již v únoru letošního roku rozhodlo o rozšíření majetkové účasti kraje v RRA, akciové společnosti, a to formou nákupu dalších 34 kusů akcií na celkových 102, čímž Ústecký kraj získal v RRA již v průběhu letošního roku 51% majetkový podíl.

            „Letošních 34 akcií odkoupil Ústecký kraj většinou od okresních hospodářských komor, několik od města Litvínova a také od pražské Vysoké školy finanční a správní,“ řekl náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. „Všechny okresní hospodářské komory si nadále ponechaly po jedné až dvou akciích; kraj to vítá, protože jeho komunikace s podnikatelskou sférou bude v rámci Regionální rozvojové agentury stále potřebná a prospěšná.“

            Ústecký kraj bude i v dalším období posilovat svoji majetkovou účast v RRA. Jak dále řekl náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka, kraj hodlá převzít a kontrolovat činnost regionální agentury v níž v současné době nemá potřebnou většinu. „Ústecký kraj chce mít vliv na čerpání financí ze strukturálních fondů a záměrem je přetvořit Regionální rozvojovou agenturu Ústeckého kraje v jeden ze zásadních nástrojů kraje v jeho regionální politice. Dále chystáme založení nadace, která bude působit v oblastech cykloturistiky a zimních sportů, v běhu je již projekt destinační agentury pro cestovní ruch. Rádi bychom také nahradili ARREL - Agenturu regionálního rozvoje Euroregionu Labe - neziskovou organizací, například některou z obecně prospěšných společností. Do budoucna je zřejmá potřeba propojení Regionální rozvojové agentury, nadací, destinační agentury a obecně prospěšných společností v jakési čtyři spojené opory regionálního rozvoje Ústeckého kraje,“ dodal Radek Vonka.

            Nejbližším záměrem Ústeckého kraje je získat v této agentuře dvoutřetinový podíl, tedy 67 procent- tzv. zlatou akcii.

           

 

připravil: Zbyněk Šebesta,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

oddělení informací a vnějších vztahů,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem,

tel. 475 657 742

sebesta.z@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

 

 

 

 

 

Radek Vonka (vlevo) přebírá pro Ústecký kraj sedm listinných akcií RRA od Zbyňka Pěnky.
Radek Vonka (vlevo) přebírá pro Ústecký kraj sedm listinných akcií RRA od Zbyňka Pěnky.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 24.10.2006 / 25.10.2006 | Zveřejnit od-do: 24.10.2006-24.11.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém