Orientační nabídka


 

Náměstek hejtmana Jiří Kulhánek navštívil Domov "Bez zámků" Tuchořice

Náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro oblasti sociálních věcí, bezpečnosti a sociálně vyloučených lokalit Jiří Kulhánek navštívil v rámci svého programu další příspěvkovou organizaci zřizovanou krajem v oblasti sociální – Domov "Bez zámků" Tuchořice. Zde probíhá aktuálně výstavba nového objektu.
SV
 

 
 
Příspěvková organizace Ústeckého kraje poskytuje sociální služby pro osoby se zdravotním postižením a s kombinovaným postižením, konkrétně dvě sociální služby – domovy pro osoby se zdravotním postižením a chráněné bydlení, které bylo výrazně rozšířeno od ledna letošního roku, neboť zařízení prochází velkou transformací sociálních služeb.

Za tímto účelem byla v březnu v zařízení zahájena stavba nového objektu, kterým Domov získá moderní ubytování pro své klienty a také nové prostory pro zaměstnance. Šest nových bytů, včetně kompletního vybavení bude užívat osmnáct klientů s vyšší mírou podpory. Dispoziční řešení bytů zahrnuje kuchyň s obývacím pokojem, sociální zařízení a dva pokoje.  V budově vzniknou také volnočasové prostory (rehabilitační místnost, Snoezelen, tělocvična). Součástí vybavení prvního podlaží budovy je i nová kuchyň s jídelnou. Ve druhém podlaží budovy vzniknou administrativní prostory. Projektem bude docíleno poskytování sociálních služeb ve vysoké kvalitě, současně budou klienti maximální mírou přiblíženi k běžnému způsobu života.

Stavba bude financována z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) z výzvy č. 82 Rozvoj sociálních služeb (SVL) II. a dále z prostředků Ústeckého kraje. Celkové předpokládané výdaje projektu Domov "Bez zámků" Tuchořice - výstavba nového objektu činí 107 745 060,99 korun včetně DPH. Obdržená dotace z IROP činí 51 milionů korun.

Náměstek Jiří Kulhánek diskutuje společně s ředitelem Martinem Nuhlíčkem nad stavbou
Náměstek hejtmana Jiří Kulhánek diskutuje společně s ředitelem Martinem Nuhlíčkem nad stavbou

Pohled na stavbu v Domově
Pohled na stavbu v Domově "Bez zámků" Tuchořice

IROP

 


 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 24.4.2022 / 24.4.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém