Orientační nabídka


 

Náměstek hejtmana Kulhánek zavítal do Chanova

Náměstek hejtmana pro oblasti sociálních věcí, bezpečnosti a sociálně vyloučených lokalit Jiří Kulhánek navštívil Chanov na Mostecku, kde zavítal do tamního Domu romské kultury. Protože se jednalo o jeho vůbec první návštěvu této lokality, seznámil ho ředitel instituce Martin Nebesář s poskytovanými službami.
Tisková zpráva ze dne 10. srpna 2021
Chanov
 

 
 

Ředitel Domu romské kultury nejprve provedl náměstka Kulhánka v doprovodu Petry Lafkové, vedoucí odboru sociálních věcí, po areálu. Ukázal jim například klasickou i počítačovou učebnu, knihovnu, posilovnu, truhlárnu, kreativní dílnu či skleník.

Následovalo seznámení náměstka s poskytovanými službami a řešila se možnost dofinancování sociálních služeb. „Na návštěvu do Chanova jsem přijel na pozvání kolegů z Domu romské kultury Most, kteří zde instituci provozují. Vyměnili jsme si řadu zkušeností z našich vyloučených lokalit včetně možností financování sociální péče. Také jsme projednali problémy migrace sociálně slabých do našeho kraje a možnosti úpravy legislativy pro lepší život ve vyloučených lokalitách i na našich sídlištích. Musím říct, že zaměstnanci odvádějí dobrou a záslužnou práci,“ pochválil zaměstnance instituce náměstek Kulhánek.

V objektu jsou momentálně poskytovány dvě sociální služby – terénní programy a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež.

01
Ředitel Domu romské kultury Martin Nebesář (v modré košili) provedl náměstka hejtmana Jiřího Kulhánka (druhý zprava) a vedoucí odboru sociálních věcí Petru Lafkovou (vlevo) po areálu. Navštívili také truhlárnu...

02
... počítačovou učebnu...

 

03
... skleník...

 

04
... a také kreativní dílnu, kde se nejen děti učí manuálním pracím

05
Dům romské kultury se nachází uprostřed sídliště Chanov

 

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 10.8.2021 / 10.8.2021 | Zveřejnit od: 10.8.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém