Orientační nabídka


 

Náměstek hejtmana Pavel Tošovský navštívil společnost Praga Louny a.s.

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Náměstek hejtmana jednal se zástupci společnosti PRAGA Louny, a.s., především o možnostech spolupráce a pomoci ze strany kraje při získávání nových investorů pro využití průmyslových ploch podniku.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 28.4.2004

 

Náměstek hejtmana Pavel Tošovský navštívil společnost Praga Louny a.s.

 

Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Pavel Tošovský navštívil 28. dubna společnost PRAGA Louny a.s.. Zástupci firmy pozvali náměstka hejtmana k návštěvě závodu spojené s jednáním o možné pomoci kraji při jeho dalším rozvoji. Jednání se kromě náměstka hejtmana Pavla Tošovského, generálního ředitele společnosti PRAGA Louny, a.s., Zbyňka Mrázka a starosty Loun Jana  Kernera zúčastnili také zástupci odboru regionálního rozvoje a hospodářské strategie krajského úřadu.

„Myslím, že současná vláda v mnoha směrech hází českým podnikům klacky pod nohy. Pravidla pro podporu investic často výrazně zvýhodňují zahraniční investory, kteří u nás začínají stavět na zelené louce a naše firmy se často mohou  právem cítit opomíjené. Ústecký kraj má zájem na tom, aby se firmy, které v našem kraji v současné době působí, dále rozvíjely,“ uvedl Pavel Tošovský.

Náměstek hejtmana jednal se zástupci společnosti PRAGA Louny, a.s., především o možnostech spolupráce a pomoci ze strany kraje při získávání nových investorů pro využití průmyslových ploch podniku. „V těchto věcech může kraj podnikům pomoci především svými kontakty s agenturou CzechInvest. Budeme tak postupovat i v tomto případě. Předpokládám, že v průběhu května zástupci odboru hospodářské strategie krajského úřadu a CzechInvestu Pragu navštíví a s vedením podniku připraví konkrétní postup. V areálu podniku je několik výrobních hal a volných ploch, které by mohly být pro investory velmi zajímavé,“ řekl Pavel Tošovský, po té co si osobně prohlédl areál závodu.

Na pořad jednání se dostalo také možné čerpání dotací pro rozvoj a obnovu podniku v rámci programů kraje a Evropské unie a problematika čerpání peněz ze strukturálních fondů. Zástupci firmy si také postěžovali na problém s nedostatkem kvalifikovaných pracovních sil. „Vzhledem k tomu, že v areálu podniku se nachází plochy typu browenfields, je tu určitě prostor pro využití výstupů z Programu regenerace browenfields, na kterém se kraj podílí. Spolupracovat bychom podle mého názoru mohli i v oblasti vzdělávání na úrovni středních škol a rekvalifikací. Navíc by bylo možné v této věci využít i prostředky vyčleněné v rámci strukturálních fondů na rozvoj lidských zdrojů,“ uvedl náměstek hejtmana. „Ústecký kraj se bude snažit podpořit podniky v maximální míře a pomoci jim při jejich rozvoji. Jsem rád, že mě zástupci společnosti oslovili a mohl jsem se situací seznámit přímo na místě,“ dodal Pavel Tošovský.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

Náměstek hejtmana Pavel Tošovský navštívil společnost Praga Louny a.s.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.5.2004 / 3.5.2004 | Zveřejnit od-do: 3.5.2004-3.7.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém