Orientační nabídka


 

Náměstek hejtmana Petr Fiala představil hostům z Korejské republiky investiční příležitosti v Ústeckém kraji

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Náměstek hejtmana Petr Fiala představil hostům z Korejské republiky investiční příležitosti v Ústeckém kraji
Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Fiala se v úterý 10. dubna setkal na půdě krajského úřadu s osmičlennou delegací z Korejské republiky, v jejímž čele byl pan Kim Chae Gyu, ředitel plánování a strategie průmyslových komplexů z korejského ministerstva stavebnictví a dopravy.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 10. dubna 2007

Náměstek hejtmana Petr Fiala představil hostům z Korejské republiky investiční příležitosti v Ústeckém kraji

Náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Fiala se první den po svátcích setkal na půdě krajského úřadu s osmičlennou delegací z Korejské republiky. V jejím čele byl pan Kim Chae Gyu, ředitel plánování a strategie průmyslových komplexů z korejského ministerstva stavebnictví a dopravy, dále v ní byli zástupci tamního Úřadu pro koordinaci vládní strategie, Korejského výzkumného institutu, Korejského pozemkového fondu a zástupci místních správ.

„Strategická průmyslové zóna Triangle na Žatecku, která je majetkem Ústeckého kraje, patří k největším a nejvybavenějším zónám rozhodně v naší zemi, a v mnoha ohledech i v rámci celé Evropy,“ řekl v úvodu setkání Petr Fiala. „Řada zahraničních společností již na Triangle staví, další potenciální investoři se tu o možnosti a podmínky podnikání zajímají a já jsem rád, že vás mohu jménem hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce i jménem svým přivítat v Ústeckém kraji a seznámit vás s naší průmyslovou zónou i dalšími investičními příležitostmi.“

Korejští odborníci se v ČR a konkrétně v našem regionu zajímají o koordinaci regionálního rozvoje, o shody či případné odlišnosti při budování průmyslových zón v Korejské republice a v Ústeckém kraji a speciálně také o český systém investičních pobídek případným zahraničním investorům. Petr Fiala konstatoval, že „Ústecký kraj spolu s Moravskoslezským krajem mají státem garantovanou nejvyšší míru státní podpory rozvoji podnikání, a to včetně významných zahraničních a strategických investorů.“

S historií žatecké zóny seznámil hosty z Korejské republiky vedle náměstka Petra Fialy také vedoucí krajského odboru průmyslové zóny Triangle Jan Sixta. Společně zdůraznili a nabídli Korejcům možnost bezproblémového podnikání v zóně, která je od roku 2002 majetkem Ústeckého kraje a jež je vybavena veškerými inženýrskými sítěmi, leží mezi Prahou, Ústím a německými  Drážďany a Chemnitz a například v dojížďkové vzdálenosti 50 km tu žije a pracuje 325 tisíc lidí. Zevrubně připravená prezentace Triangle byla doplněna také fakty o vzdělanostní struktuře obyvatelstva či údaji o dopravní infrastruktuře, zlepšování životního prostředí a zazněl také fakt, že řada středních škol a učilišť, které zřizuje Ústecký kraj,  je připravena vychovávat mladé odborníky i pro případné korejské investory (plných 105 škol a učilišť Ústeckého kraje je zaměřených na výchovu budoucích technických pracovníků). 

Členové delegace Korejské republiky vyslechli slova náměstka hejtmana Petra Fialy s velkým zájmem a i když nepřijeli do Ústeckého kraje už s konkrétními investorskými záměry, ale zatím jen na zkušenou a prvoplánové sondování podmínek a možností, byli rozvojem zóny Triangle upřímně překvapeni. Zaujal je také fakt, že již v nejbližších týdnech tu začne výroba dvou významných japonských investorů –IPS Alpha a Hitachi. Kromě toho se zajímali o další průmyslové zóny na území našeho regionu a speciálně o tzv. brownfields, tedy místa po bývalých průmyslových podnicích. Dozvěděli se, že Ústecký kraj spolu s vládní agenturou CzeczhInvest zpracoval tzv. vyhledávací studii pro lokalizaci brownfields na území regionu, jejíž výstupem je pět nejlepších a vzorových lokalit - bývalá plynárna v Úžíně na Ústecku,  Železárny Beethovenova Chomutov,  Prefa Kadaň – Prunéřov, ETZ Bystřany u Teplic či bývalý pivovar ve Šluknově.

Odpoledne si korejští hosté prohlédli samu strategickou průmyslovou zónu Triangle na Žatecku. Doprovázel je vedoucí odboru Jan Sixta.

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

Náměstek hejtmana diskutuje s panem Jung Sun Kimem, ředitelem projektu Internacionalizace podnikání v ČR Hospodářské komory České republiky, která iniciovala setkání Korejců v Ústeckém kraji. Zcela vlevo je Jan Sixta.
Náměstek hejtmana diskutuje s panem Jung Sun Kimem, ředitelem projektu Internacionalizace podnikání v ČR Hospodářské komory České republiky, která iniciovala setkání Korejců v Ústeckém kraji. Zcela vlevo je Jan Sixta.

Náměstek hejtmana Petr Fiala představil hostům z Korejské republiky investiční příležitosti v Ústeckém kraji

Petr Fiala a vedoucí korejské delegace Kim Ghae Gyu.
Petr Fiala a vedoucí korejské delegace Kim Ghae Gyu.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.4.2007 / 10.4.2007 | Zveřejnit od-do: 10.4.2007-10.5.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém