Orientační nabídka


 

Náměstek hejtmana Petr Fiala: Přimlouvám se za dohodu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Připravované organizační změny v Nemocnici v Mostě byly tématem dnešní schůzky vedení Ústeckého kraje (náměstek hejtmana Petr Fiala, uvolněný člen rady kraje Vladimír Záhorský) s vedením Nemocnice Most, zástupci odborů, lékařských komor a dozorčí rady nemocnice.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 10.1.2005

 

Náměstek hejtmana Petr Fiala: Přimlouvám se za dohodu

 

Připravované organizační změny v Nemocnici v Mostě byly tématem dnešní schůzky vedení Ústeckého kraje (náměstek hejtmana Petr Fiala, uvolněný člen rady kraje Vladimír Záhorský) s vedením Nemocnice Most, zástupci odborů, lékařských komor a dozorčí rady nemocnice. Avizované změny se snaží najít úsporná řešení, která by snížila záporné hospodaření nemocnice a zastavila její zadlužování. Je navrženo snížení počtu zaměstnanců na zdravotním i nezdravotním úseku, zrušení některých stanic a stanovení nových normativů zaměstnanců a počtu lůžek tak, aby nedošlo ke snížení úhrad od zdravotních pojišťoven. Vedení nemocnice se však na těchto změnách nemůže dohodnout se zástupci primářů a odborovými svazy.

Včerejší jednání se zástupci zřizovatele nemocnice, tj. Ústeckého kraje, opět vyjasňovalo stanoviska jednotlivých stran. „Tento problém předložíme zdravotní komisi, její doporučení pak projedná rada kraje. Zároveň budou probíhat práce na doladění koncepce zdravotnictví. To je další postup, který by měl vyústit dohodou, za kterou se v zájmu věci velmi přimlouvám,“ řekl náměstek hejtmana Petr Fiala. Za řešení v podobě dohody se postavil i člen rady kraje Vladimír Záhorský: „Kraj nebude mít tolik peněz, aby mohl dluhy nemocnic zaplatit, dohoda je jediné řešení.“

Další pracovní schůzka, která se pokusí hledat učinit krok k dohodě, se bude konat za dva týdny v Mostě za účasti vedení kraje a mostecké nemocnice, jejích primářů a členů dozorčí rady.      

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 12.1.2005 / 12.1.2005 | Zveřejnit do: 12.2.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém